Un piteştean, pe covorul roşu de la Berlin

de | 23.02.2017 13:02 | Cultura

14 01Premiat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj la prestigiosul Festival Internațional de la Berlin, filmul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, îl are co-scenarist pe piteșteanul Cezar Paul-Bădescu (foto dreapta). Acesta din urmă este cel care a scris și cartea care a stat la baza ecranizării, romanul intitulat „Luminița, mon amour”. Născut în 1968 la Pitești, Cezar Paul-Bădescu este absolvent al cunoscutului liceu, astăzi colegiu, Alexandru Odobescu. Apoi a plecat la București, unde a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității din București și masterul de teoria literaturii și literatură comparată la aceeași instituție. Volumul său individual de debut, „Tinerețile lui Daniel Abagiu”, a deschis colecția „Ego. Proza” a Editurii Polirom, în 2004, și a apărut ulterior în italiană și în bulgară.
Cezar Paul-Bădescu este și un foarte apreciat jurnalist și scrie la cotidianul Adevărul de mai mulți înainte. A fost redactor la revista Dilema (ulterior Dilema veche) vreme de 15 ani, a fost redactorul-șef al suplimentului Adevărul literar și artistic, a condus secția de cultură a ziarului Adevărul și a realizat emisiunea „Cartea cea de toate zilele” la TVR 2.

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Joi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești
Joi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești

Joi, 27 ianuarie, de la ora 15:00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Pitești. Proiectele de pe Ordinea de zi sunt următoarele: 1.Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea HCL nr.270/27.08.2020 privind aprobarea...