Web Analytics

Un pianist premiat în Europa, Asia şi Africa va concerta la Filarmonica Piteşti

de | 17.03.2018 08:07 | Actualitate

Razvan Dragnea pianist filarmonicaFilarmonica Piteşti organizează joi, 22 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Matei Pop, avându-l ca solist pe Răzvan Dragnea (pian). În program: Ludwig van Beethoven – Uvertura la Coriolan, op. 62, Franz Liszt – Concert nr.2 pentru pian și orchestră în La major şi Antonin Dvořák – Simfonia nr. 8 în Sol major, op.88.
După studii de dirijat cu Petre Sbârcea şi compoziţie cu Cornel Ţăranu, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Matei Pop a urmat stagii de perfecţionare şi cursuri de măiestrie cu reputaţi dirijori. Lector universitar al Academiei de Muzică din Cluj, desfăşoară în paralel o susţinută activitate dirijorală, evoluând, ca invitat, la pupitrul filarmonicilor din Cluj, Iași, Timișoara, Târgu Mureş, Craiova, Ploiești, Arad, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Chişinău (Republica Moldova), al Orchestrei de cameră a Radiodifuziunii din Bucureşti sau al Operei Maghiare din Cluj. A colaborat la prestigioase producții ale unor teatre de operă europene din Bari, Frankfurt, Bilbao.
Pianistul Răzvan Dragnea este licenţiat în arte, master şi doctorat, toate studiile fiind absolvite la Universtitatea de Muzică Bucureşti. Este laureat al unor concursuri de interpretare muzicală/instrumentală din ţară şi din străinătate: Portugalia, Africa de Sud, China. Din 1990 a efectuat turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Portugalia. A debutat sub bagheta marelui dirijor Iosif Conta. A concertat cu filarmonicile din ţară alături de dirijorii Horia Andreescu, Petre Sbârcea, Vlad Conta, Ilarion Ionescu-Galaţi, Radu Postăvaru, Tiberiu Soare, Florin Totan, Pedro Negrescu, Alexandru Ganea, Cristian Oroşanu. A absolvit, în cadrul unei burse, un curs de măiestrie la Stuttgart. Din repertoriul său fac parte compoziţiile lui Prokofiev, Liszt, Ceaikovski, Rachmaninov, Ravel, Strauss, Chopin, Beethoven.
Atât solistul, cât şi dirijorul au mai fost prezenţi la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii