Un nou record! Petrolul a ajuns la 139 de dolari pe baril

de | 7.03.2022 08:59 | Actualitate, Economie, Home

Preţul barilului de petrol pe piaţa Brent a depăşit pentru scurt timp, în cursul nopţii, nivelul de 139 de dolari, apropiindu-se de recordul absolut înregistrat în 2008, conform BBC.

Citește și: Programul „Noua Casă” 2022 a devenit operațional

La scurt timp după începerea tranzacţiilor electronice pe piaţa Brent, în nord-vestul Europei, preţul barilului de petrol a atins timp de câteva minute nivelul de 139,13 dolari. La aproximativ o oră de la începerea tranzacţiilor, preţul scăzuse la 130,45 de dolari.

Şi pe piaţa nord-americană de tranzacţionare – US West Texas Intermediate (WTI) – preţul petrolului a atins câteva minute, duminică seară, valoarea de 130,50 de dolari, potrivit agenţiei Reuters. Creşterea preţului petrolului este rezultatul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza invaziei ruse în Ucraina. Recordul absolut al preţului petrolului a fost de 147,50 de dolari / baril, în cursul crizei financiare din 2008.

Citește și: ACUM! Accident în Argeș! A intrat cu mașina în șanț

Duminică, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că administrația Biden și aliații săi discută despre un embargo asupra livrărilor de petrol rusești.

Foto: Gettyimages

Acest articol este despre: baril,brent,dolari,economie,petrol,razboi,rusia

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole