Web Analytics

Un nou pol de putere în PSD? Mărăşoiu şi primarii au sărbătorit Ziua silvicultorului privat

de | 21.06.2017 17:10 | Actualitate

4 01Retras la liniște și răcoare, la Ocolul Silvic Privat „Stejarii Muscelului”, pe care îl administrează, consilierul județean Dorin Mărășoiu continuă să fie foarte vizibil și să aibă identitate profesională și politică, așa cum mulți dintre colegii din PSD nu au. Bunăoară joia trecută, la Cândești, la granița Argeșului cu Dâmbovița, Mărășoiu a organizat prima ediție a Zilei Silvicultorului Privat.

Oaspete de onoare-primărița din Cândești

4 02Având în vedere că la Ziua Silvicultorului de Stat, organizată de don Armando Chiriloiu a doua zi, vineri, la Cabana Cumpăna, nu s-a înghesuit mai nimeni, cu excepția lăutarilor și a doi-trei prieteni de vânătoare, putem spune că, prin comparație, serbarea organizată de Mărășoiu chiar s-a bucurat de audiență. Plus că n-a fost organizată pentru aristocrația politică și nasurile simandicoase din poliție, deconcentrate și mediul de afaceri, ci pentru poporul silvic. Care popor silvic a fost reprezentat de ingineri, tehnicieni, pădurari și secondat cu brio de primarii din zonele Sud, Topoloveni, Centru și Mioveni. A cântat Floroiu cu trupa sa de lăutari autentici și Bogdan Gherman, un inginer silvic cu voce de Vocea României și autor al unui CD foarte bine primit în industria muzicală a cântecelor de petrecere.

4 03Muzica a mers la casa sufletului, la fel și bucatele românești de să-ți lingi degetele, preparate de niște doamne pricepute din Cândeștii de Dâmbovița. Apropo de Cândești, oaspete de onoare a fost primărița comunei, doamna Georgeta Popa, care s-a simțit foarte bine în compania colegilor de la Argeș. De ce Cândești și primărița Georgeta Popa? Fiindcă Dorin Mărășoiu, prin Stejarii Muscelului, a luat în administrare și păduri din Dâmbovița.

Glume cu primarii argeșeni

4 04Despre primarii noștri, ce să vă povestim, fiecare cu influența și talentul tău. Boțârcă și-a reconfirmat statutul de patriarh al Topoloveniului și al Văii Cârcinovului. (Apropo, el, Mărășoiu și vicele Emil Ene au părut o echipă greu de fisurat în ultima perioadă). Ion Georgescu de la Mioveni, aceeași cheie franceză care poate deschide sufletul, mintea și ușa oricărui coleg, și nu doar PSD-ist, care îi cere ajutorul. Aurică Bălășoiu de la Rociu, cel isteț ca un proverb, iar Ducele de Albota, uns cu toate alifiile politice și vânătorești, așa cum îi stă bine unui președinte al Asociației primarilor argeșeni de comune. Au mai fost la serbarea câmpenească a lui Dorin Mărășoiu, primarii de Priboieni, Bogați, Hârtiești, viceprimarul de Mioveni, Sever Stanciu de la Garda Forestieră, șefii de Ocoale din Păpușa Rucăr și Dragoslavele, precum și consilierii județeni Nicolae Tudose și Marius Pârvu. Petrecerea s-a întins până târziu în noapte, semn că silvicultorii știu să se și distreze. Era să uit! La poza de grup, cu toți primarii care l-au onorat pe Mărășoiu cu prezența lor, s-a făcut și o glumă. Că primarii argeșeni s-au întâlnit să sărbătorească prăbușirea cabinetului PSD, că tot izbucnise criza cu o zi înainte. A fost doar o glumă, desigur, asta ca să nu-i vină cuiva ideea să-i reclame pe bieții oameni la București.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii