Web Analytics
scris miercuri, 14.08.2024

Un nou documentar în memoria lui Nicu Covaci va fi proiectat la Cinema București

Un nou documentar „in memoriam Nicu Covaci”! Duminică, 18 august, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” va fi difuzat filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Un nou documentar în memoria lui Nicu Covaci va fi proiectat la Cinema București

Citește și „Pitești Art” – Tabără Națională de Creație Plastică – pictură, grafică: 16-23 august

„Phoenix. Har/Jar” reuneşte membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează în cele 104 minute ale filmului momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția din ’89.

Citește și Târgul de Carte Gaudeamus revine în Piața Mare. Evenimente editoriale și concursuri în minivacanța de Sfânta Maria, la Sibiu

„Este un film despre oameni, nu despre muzică. Oameni frumoşi cu orgolii mari, bătrâni cu suflet de copil. Stăpânii României, la un moment dat. Cu o viață plină de întâmplări urâte şi frumoase, vesele şi triste. În 60 de ani au trecut prin multe. Eu îmi închipui formația ca pe un vagon regal într-o gară regală. Mulți urcă şi mulți coboară. Sunt locuri de primă clasă şi locuri la economic, clasa a doua. Conductor e doar unul. Iar prima întrebare pe care i-am pus-o a fost asta: .Răspunsul a fost: . Nu l-am ascultat. Am încercat să ajung dincolo de legendă. Sper că am reuşit, cât de cât”, mărturisește regizorul Cornel Mihalache.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Caleidoscop

În 1956, fostul președinte Emil Constantinescu a absolvit Liceul ”Nicolae Bălcescu” 1956 - a...

Ultimele articole

Caleidoscop

În 1956, fostul președinte Emil Constantinescu a absolvit Liceul ”Nicolae Bălcescu” 1956 - a...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...