Web Analytics

Un nou audit la Molivişu

de | 17.05.2017 11:06 | Politica si Administratie

ConducereCJArges

Vicepreşedintele CJ Argeş, Ion Mânzână, a afirmat în cadrul conferinţei săptămânale de presă a instituţiei că la Molivişu este nevoie de un nou audit financiar.


Vicele Mânzână a explicat că, după returnarea fondurilor europene în valoare de 400.000 de euro, complexul proiect al staţiunii montane Ghiţu-Molivişu a suferit modificări, renunţându-se etapizat la multe dintre elementele proiectului, cum ar fi observatorul astronomic, magazinele de suveniruri sau telecabina.
„Ne trebuie o nouă expertiză pentru că proiectul Ghiţu – Molivişu nu mai e demult cel care a fost iniţial. Toate datele problemei s-au schimbat. Proiectul acela iniţial care avea şi observator astronomic, magazine de suveniruri, telecabină, teleschiuri şi telegondolă nu mai este acelaşi. S-a renunţat între timp, pentru că odată cu sumele date înapoi către Uniunea Europeană, incapabili să ducem acest proiect la bun sfârşit ca instituţie, ca entitate, ca judeţ, intrăm în alte date ale problemei. Nu mai ştim acum cât din cât s-a realizat. Noi ne-am propus să realizăm un singur lucru: să punem telegondola şi instalaţia în stare de funcţiune. Ea e cumpărată. De ce a fost cumpărată, la fel, experţii vor stabili. S-ar putea ca mâine acea instalaţie să nu mai fie optimă. Asta stabileşte şi fişa tehnică şi expertiza financiară. În momentul în care ne vom apuca de treabă, dacă ne vom apuca, când ne vom apuca, probabil se apucă alţii după noi, vom şti clar de-aici încolo e realizat 3% sau 5% sau 9%. Procentul ăsta este fluctuant. Astăzi e un porcent, mâine poate fi altul. Singurele date concrete sunt sumele pe care Consiliul Judeţean le-a investit în ceea ce înseamnă acest proiect ADI Molivişu”, a declarat Ion Mânzână.
La Molivişu a mai fost efectuat un audit financiar, în vara anului trecut, la scurt timp după venirea doctorului Dan Manu la conducerea Consiliului Judeţean Argeş. Preşedintele Manu a refuzat totuşi să facă public rezultatul auditului efectuat în 2016, pe motiv că această expertiză ar fi o filă din dosarul penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş în cazul dezastrului de la Molivişu.
„În momentul în care s-a declanşat o cercetare şi o urmărire penală, în acel moment stop-cadru. Am solicitat oficial să putem demara sau să ni se răspundă clar dacă putem demara ceea ce am făcut noi, cu investiţii, cu bugetul care este şi era rezervat pentru Molivişu şi ni s-a spus „nu”. Noi am vrut să continuăm, dar atâta timp cât este un dosar penal acolo, este stop-cadru”, a spus preşedintele CJ, Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii