Web Analytics

Un muscelean cu moped acuză Poliţia Curtea de Argeş de abuz

de | 13.09.2017 20:47 | Actualitate

19 nitescu masinutaPosesor de patru ani al unui cvadriciclu uşor marca Aixam, câmpulungeanul Adrian Niţescu a circulat fără griji prin toată ţara. Asta până la finele lunii august, atunci când poliţiştii de la Curtea de Argeş i-au reţinut certificatul de înregistrare al vehiculului. Motivul? Unul de neconceput, susţine musceleanul în vârstă de 67 de ani: nu avea plăcuţă de înmatriculare în partea din faţă a cvadriciclului. Aşa că acum îşi caută dreptatea în instanţă.

Niţescu susţine că a fost oprit de Poliţia Rutieră de la Curtea de Argeş pe 31 august, în comuna Muşăteşti. Tras pe dreapta, i s-a reproşat faptul că maşinuţa cu care circula nu avea plăcuţă de înmatriculare în faţă, aşa că s-a ales cu avertisment, şase puncte penalizare şi reţinerea certificatului de înregistrare. Degeaba a încercat omul să-l convingă pe agentul de poliţie că vehiculul său este asimilat categoriei mopedelor şi, spune Niţescu, nu s-ar impune aplicarea numărului de înmatriculare decât pe spate! Sancţiunea a fost aplicată, omul s-a ales cu dovadă de circulaţie pentru 15 zile şi s-a întors acasă, la Câmpulung, pierindu-i cheful de continuare a călătoriei înspre Transfăgărăşan.
Peste numai o zi, Adrian Niţescu s-a dus la Poliţia Curtea de Argeş să reclame ceea ce consideră el a fi o ilegalitate. A discutat cu şeful de la Rutieră, dar situaţia a rămas neschimbată. În asemenea condiţii, şi-a angajat un avocat şi a depus cerere la Judecătoria Curtea de Argeş pentru a fi anulat procesul-verbal de aplicare a sancţiunii reţinerii certificatului.
Maşinuţa condusă de Niţescu este un Aixam, un vehicul cu patru roţi, prinde maxim 45 km pe oră, are două locuri şi capacitate de 400 cmc. Este înregistrat la Primăria Câmpulung, acolo de unde s-a primit şi număr. Iar Niţescu a solicitat acum un al doilea număr sau răspunsul la întrebarea „de ce nu se poate”, dacă nu i se va oferi a doua plăcuţă. Şi asta pentru că este sigur că vehiculul său, asimilat fiind unei categorii în care intră şi mopedele, trebuie să poarte doar în spate plăcuţa cu număr. Până va primi răspuns de la Primărie şi până la soluţionarea plângerii sale în justiţie, musceleanul va circula doar cu dovada. Poate fără incidente, fiindcă, spune el, cu Aixam-ul a mers prin multe localităţi din ţară şi niciodată nu a avut probleme precum cea întâmpinată la Muşăteşti.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii