Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Un monument istoric din Câmpulung, refuzat de administraţia locală

Nu mai puțin de cinci imobile situate în situl urban Orașul istoric Câmpulung au fost scoase la vânzare în ultimii ani, în toate cazurile fiind înștiințată administrația locală în vederea exercitării dreptului de preferință la cumpărare.

Un monument istoric din Câmpulung, refuzat de administraţia locală

Doar că municipalitatea nu s-a manifestat în acest sens, astfel că acele clădiri, trei dintre ele fiind înscrise pe Lista monumentelor istorice din județul Argeș, au ajuns sau vor ajunge la alți proprietari. Și este de precizat faptul că, înainte de înștiințarea administrației localității pe raza căreia se află un monument, o solicitare de exprimare a dreptului de preemțiune este înaintată și Direcției de Cultură care, de regulă, are aceeași reacție precum autoritățile locale.
Ultimul refuz a fost exprimat la finalul lunii trecute. Asta după ce s-a primit o intenție de vânzare a unui imobil monument istoric situat pe strada Negru Vodă, la numărul 74, și cunoscut drept Casa General Viciu Teodorescu. Clădirea a fost edificată la finalul secolului XIX.
C.I.B.

Citește și Un fotbalist a dat în judecată Pfizer-Biontech, acuzând efecte adverse ale vaccinului anticovid

Citește și Motivarea Judecătoriei Piteşti în procesul accidentului de muncă soldat cu un deces. Inquieto are de plată 100.000 euro daune morale către mama tânărului mort pe şantierul din Găvana

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită