Web Analytics

Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar

de | 1.12.2021 17:05 | Actualitate, Opinii

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe certificatul de stare civilă emis de Statul Paralel, că mariajul la guvernare dintre PNL și PSD dă semne de schizofrenie. Sunt zone în țară unde liberalii vor în continuare în pat cu USR, de teamă că, odată rămași fără cârjă, se trezesc femei de serviciu sau portari pe la ușile PSD. De exemplu, la Primăria Pitești PSD vrea neapărat post de viceprimar pentru Titi “Tumbe” Tudosoiu. Asta și dintr-un fair play aproape suicidar al primarului Gentea. Că nu mai poate Domnul Goe Titi la catedră, ca simplu profesor, și nici soția nu-i mai face mâncare caldă dacă nu vine acasă cu funcție, mașină, șofer, plus vreo trei mii de euro pe card salariu de viceprimar. Iar soluția logică și cea mai la îndemână e debarcarea USR-istului Mihai “Momo” Mihăilescu, sinecuristul de plastilină al deputatului flotant de Argeș, Ionuț Moșteanu.

Citește și Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie

Pe de altă parte, Gelu Tofan, exponent al PNL Argeș, aripa Fără Telefoane, vrea să-și păstreze postul de viceprimar. Nu de alta, dar nici primarul Gentea nu și-ar putea duce mandatul la capăt fără expertiza de șantier, cornier și levier a lui Geluțu, un practician recunoscut al administrației încă de pe vremea lui Noe. Însă Tofan e și el lătrat agresiv de colegul Mihai Coteț, reprezentantul PNL, aripa Biobază, care adulmecă postul pentru sine.

E amuzant cum Mihai Coteț, acest Bubico în călduri al liberalilor piteșteni, se gudură acum pe lângă PSD-iștii până mai ieri toxici, să-i dea o copită de ajutor în debarcarea mai repede a colegului Tofan. Coteț e de reality show, nici el nu știe când e săgeată și când prelată a unor interese încă nedescifrate. E ocluzie intestinală la liberali, doar bisturiul mai poate separa mățăraia de interese și orgolii pentru putere într-o filială oricum ținută în viață de aparate. Iar căsnicia cu un PSD dornic să fie masculul alpha la Pitești și în Argeș va agita și mai mult apele. În mod cert, împărțeala funcțiilor între mirele PSD și mireasa PNL va genera în perioada următoare un program nerecomandat minorilor. Urmează noaptea cuțitelor lungi pentru adjudecarea celor două posturi de viceprimar la Pitești. O parte din PNL vrea în continuare alianță cu USR, cealaltă e deja gravidă cu PSD-ul.

Citește și Cresc pensiile și alocațiile. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii