Web Analytics

Un inginer de la Registrul Auto Român Argeș, acuzat că a primit MITĂ. Banii erau ascunși într-o mască de protecție!

de | 13.04.2021 18:26 | Actualitate

Un inginer de la RAR Argeș a fost trimis în judecată. El este acuzat că a pretins o mită de 300 de euro pentru omologarea unui autoturism. În vreme de pandemie, banii i-au fost dați într-o mască de protecție.

Intermediarul tranzacției ar fi fost proprietarul unui birou de copiat acte, situat în apropierea Registrului Auto Român. Acesta ar fi aranjat o întâlnire între proprietarului autovehiculului adus din Marea Britanie și un inginer de la RAR ce urma să treacă autoturismul de inspecția tehnică, în ciuda faptului că nu avea faruri omologate.

 

 

CITEȘTE ȘI: Edilul CGA SA furnizează câmpulungenilor apă care îndeplinește toate standardele de calitate

 

 

Denunțul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Bărbatul reclama faptul că i-a fost solicitată suma de 300 de euro, pentru avizarea verificării tehnice a unui autovehicul, Mercedes Vito, înmatriculat în Anglia, care nu avea farurile omologate.

Proprietarul autoturismului s-a prezentat la un birou de copiat acte, aflat în proximitatea RAR Argeș, iar acolo l-a întrebat pe proprietar dacă știe dacă mai sunt locuri libere la RAR. Totodată, el a menționat că autoturismul adus de tatăl său are și o problemă la faruri, ele nefiind omologate pentru legile românești.

În acest context, proprietarul i-ar fi propus să apelez la un inginer ce avea să treacă vehiculu adus din Marea Britanie de inspecția tehnică, în ciuda problemelor. Inginerul de la RAR ar fi solicitat suma de 200 de euro pentru a trece cu vederea problemele tehnice ale autoturismului. Ulterior, tariful ar fi fost ridicat la suma de 300 de euro.

 

 

### Mita, ofertă în masca de protecție

Proprietarul mașinii ar fi fost nemulțumit de oferta inginerului, care ridicase suma la 300 de euro, motiv pentru care a decis să denunțe evenimentele la Parchetul.

Bărbatul a introdus trei bancnote de câte 100 de euro într-o mască de protecție și a mers alături de patronul magazinului de copiat acte la sediul RAR Argeș, scrie Libertatea. El a intrat în hol, unde s-a întâlnit cu inginerul și i-a oferit masca de protecție, întrebându-l de ce nu poartă una. Inginerul a introdus masca în buzunar.

”Când a ajuns în birou, inculpatul a susținut că a deschis acea mască și s-a gândit că e ceva în neregulă, că e prea mare suma, astfel că ulterior a aruncat la coșul de gunoi din biroul său atât suma de 200 de euro găsiți în mască, cât și banii personali”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, potrivit sursei citate mai sus.

 

 

CITEȘTE ȘI: PREȘEDINTELE MÎNZÎNĂ TRANSMITE UN MESAJ COALIȚIEI AFLATE LA GUVERNARE: „VLAD VOICULESCU TREBUIE SĂ PLECE!”

 

 

 

În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit o bancnotă de 100 de euro, asupra inginerului în cauză.

”La percheziția corporală, asupra sa a fost găsită suma de 100 de euro din suma pretinsă. În continuarea activităților de stabilire a situației infracționale, s-a efectuat percheziție la biroul funcționarului din cadrul Registrului Auto Român Argeș, unde a fost găsit și restul sumei de 200 de euro.

Ca urmare a audierilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus măsura reținerii funcționarului public, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, arată DGA într-un comunicat. În funcționarului de RAR, procurorii au decis trimiterea în judecată.

sursa: antena3.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii