Web Analytics
scris marți, 27.02.2024

Un exemplar rar din primele batoze a ajuns la Muzeul Golești

Poetul Dan Drăgoi a donat Muzeului Golești o batoză din lemn, atrenată manual, o piesă din primele generații de batoze folosite de gospodarii de pe aceste meleaguri la curățarea porumbului. Astfel de exemplare se făceau prin secolul al XIX-lea.

Un exemplar rar din primele batoze a ajuns la Muzeul Golești

Citește și „Tăierile” ilegale de arbori vor fi mai aspru pedepsite. UE introduce pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru infracțiunile de mediu

<„Am făcut un pact cu timpul tău și cu tine,
Un pact cu memoria, un pact cu viața am făcut .
E dimineață, e primăvară, e soare, e bine,
Totul are un sfârșit, totul are un început”- este un fragment din poezia poetului Dan Drăgoi, din volumul „Cireșe amare” , care s-a potrivit ca o mănușă gestului generos al domniei sale de a dona, într-o dimineață de primăvară, cu soare și cu mult bine, o batoză atrenată manual. Este o batoză din primele generații de batoze pe care, de acum înainte, o veți putea descoperi și admira la Muzeul Golești.

Mulțumim poetului Dan Drăgoi pentru donație și pentru minunata prietenie pe care o poartă minunatului Muzeu Golești>, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *