Web Analytics

Un drum comunal din Bradu, mărul discordiei privind viitorul parc industrial din Piteşti

de | 26.01.2017 16:20 | Economie

6 01

# În 2015, drumul comunal a fost trecut greșit prin Hotărâre de Guvern ca aparținând Piteștiului, împreună cu cele 131 de hectare de la fostul CET Sud. Litigiul a ajuns în instanță
În toamna lui 2015, la capătul a peste cinci ani de procese, Primăria Piteşti câştiga definitiv şi irevocabil dreptul de proprietate asupra celor 131 de hectare de la fostul CET Sud.

Şi, după cum  a precizat primarul Cornel Ionică în repetate rânduri, prioritatea zero a municipalităţii este transformarea terenului în parc industrial, cu atât mai mult cu cât numeroase companii de top şi-au manifestat deja intenţia de a veni aici şi de a crea astfel mii de locuri de muncă. Investiţiile s-ar putea ridica la câteva sute de milioane de euro. Numai că de la intenție până la realitate este cale lungă, iar viitorul parcului industrial din Pitești este blocat din cauza unui drum comunal din Bradu trecut greșit prin Hotărâre de Guvern ca aparținând Piteștiului, împreună cu cele 131 de hectare de la fostul CET Sud. Litigiul a ajuns în instanță.

Florin Frătică: „Domnul Cornel Ionică nu ne-a răspuns la solicitarea noastră de soluționare pe cale amiabilă a problemei”

Drumul comunal în cauză trece pe la fostul CET Sud și a fost dintotdeauna al comunei Bradu. Numai că acum suprafața respectivului drum apare ca fiind atât a Piteștiului, cât și a comunei Bradu. „Ambele unități administrativ-teritoriale au acte pe respectivul teren. Practic, și cei de la Pitești și noi suntem proprietari pe acel drum. Lucrurile sunt foarte clare în opinia mea. A fost o eroare în defavoarea noastră. Drumul este în proprietatea noastră, noi îl reparăm în fiecare an”, spune Florin Frătică, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Bradu. Florin Frătică explică și de unde a pornit problema: „Când Primăria Pitești a revendicat suprafața de teren de la fostul CET, a trecut în acte și suprafața de teren ce reprezintă drumul comunal. Iar cei de la Guvern nu aveau de unde să știe care este realitatea pe teren. Am dorit să soluționăm pe cale amiabilă acest diferend cu Primăria Pitești, le-am trimis o adresă încă din septembrie 2016, însă domnul primar Cornel Ionică nu ne-a răspuns nici până acum. Nu dorim în niciun caz să blocăm transformarea terenului de la fostul CET în parc industrial”, mai precizează Florin Frătică.

Primarul Cornel Ionică: „Cei de la Primăria Bradu își doreau de la noi 40.000 de metri pătrați”

Am luat legătura și cu primarul Cornel Ionică legat de drumul comunal ce reprezintă un adevărat măr al discordiei. „Dorim să începem cât mai repede realizarea parcului industrial. Avem din păcate un proces cu Primăria Bradu, care nu ne-a eliberat un certificat de urbanism, pe motiv că își doresc de la noi 40.000 de metri pătrați din acel teren de la fostul CET Sud. Nu sunt de acord să îl dau. Nu putem face asta. Am primit acel teren prin Hotărâre de Guvern. Problema este reprezentată de acel drum despre care cei de la Bradu spun că e al lor. Nu știu de ce ne blochează cei de la Bradu, noi dăm 4.000 de certificate de urbanism pe an, ei dau 40. Sunt convins că în cele din urmă litigiul va fi soluționat”, ne-a declarat primarul Piteștiului.

„Sunt mulți investitori mari interesați să vină la Pitești”

Legat de viitorul parc industrial, tot primarul Cornel Ionică spune că municipalitatea va acorda numeroase facilități celor care vor veni acolo. „Sunt foarte mulți investitori mari interesați să vină la Pitești în viitorul parc industrial. Le vom oferi numeroase facilități, inclusiv fiscale, și se vor crea sute de locuri de muncă”.
Cel mai probabil, lucrările la viitorul parc industrial vor începe în primăvara lui 2018, după soluționarea actualelor litigii.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii