Web Analytics

Un dezvoltator imobiliar vrea să cumpere Vila Florica cu 1,7 milioane euro

de | 2.03.2017 13:42 | Dezvăluiri

14 florica# Încă o ofertă de pe piaţa privată pentru conacul Brătienilor
Pe lângă patronul Chevrolet CC, care a câștigat, cu 1,5 milioane de euro, concursul de oferte pentru Vila Florica organizat de Casa de licitații Artmark, a mai apărut un investitor privat hotărât să achiziționeze conacul Brătienilor de la Ștefănești. Tudor este numele unui dezvoltator imobiliar tentat de obiectivul de patrimoniu, pe care, potrivit surselor noastre, ar fi dispus să dea peste 1,7 milioane de euro.

„Da, este interesat, a luat legătura cu noi, dar nu este singurul, sunt mai mulți. Referitor la sumă, noi am tot coborât-o, de la 3 milioane, pe procedura legală cu Ministerul Culturii, am scăzut-o la 1,8 milioane. Ce pot să vă spun e că orice doritor să cumpere, categoric trebuie să dea o sumă mai mare decât cea stabilită pentru dreptul de preemțiune. Fiindcă acest drept de preemțiune nu înseamnă că nimeni nu mai poate să intre în negociere că nu mai pot să existe și alți ofertanți, ci doar că se acordă întâietate acestor instituții. Dar când cineva vine și dă cu un euro mai mult, atunci, categoric, poate intra în această negociere. El (n.red. – Tudor) și-a arătat intenția, ar fi dispus să cumpere, să fie acolo un centru de cultură. Nu este interesat să dezvolte un hotel sau altceva, fiindcă nu se ocupă de așa ceva, din câte am înțeles”, explică, pentru Jurnal de Argeș, preotul Nicolae Brînzea, unul dintre moștenitorii Vilei Florica de la Ștefănești, care deține 4,16% din domeniul Brătienilor (diferența este deținută de Michele Missirliu, Ana Maria Schaffer și Despina Leither, reprezentate de avocatul Alexandru Missirliu).
Momentan, continuarea demersurilor privind vânzarea imobilului pe piața privată este blocată de procedura privind dreptul de preemțiune, drept pe care și-l pot exercita sau nu Ministerul Culturii și Consiliul Județean Argeș.
„Deocamdată, suntem în dialog cu Consiliul Județean și cu Ministerul Culturii și nu putem crea niște oferte concrete. Oricâți ar fi ceilalți doritori și intențiile lor, trebuie să vedem, mai întâi, cum se finalizează discuțiile cu Ministerul Culturii și Consiliul Județean Argeș”, a mai explicat moștenitorul Oanei Brătianu.

„Se va rezolva cu o casă de avocatură… Sper să nu se ajungă acolo!” 

Mingea e acum la Consiliul Județean Argeș, pentru că Ministerul Culturii, care, până acum, în fiecare an și-a declinat dreptul de preemțiune, cel mai probabil o va face și în 2017. Nicolae Brînzea spune însă că ceilalți moștenitori nu mai sunt dispuși să aștepte până la finele anului ca CJ Argeș să ia o decizie și că dacă în următoarele luni nu vor primi un răspuns, va fi adoptată o altă strategie. „Gândiți-vă și dvs la un lucru: ar fi onest să așteptăm atât? Eu, la vârsta mea, pot să aştept şi, oricum, am un procent foarte mic, dar e corect față de ceilalţi moştenitori, care au peste 80 de ani, să mai stea să aştepte, logic şi uman vorbind?! Din partea noastră, răbdare a existat, bunăvoinţă a existat, preţul a scăzut… În final, dacă altfel nu se poate, se va rezolva cu o casă de avocatură şi va fi găsită o soluţie legală. Sper să nu se ajungă acolo! Centrul este acolo, spațiul le-a fost pus la dispoziție gratuit, mai mult de atât, ce să zic?! Am tot scăzut prețul. Deci bunăvoință a fost”, a încheiat Nicolae Brînzea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii