Web Analytics

Un BMW a întrerupt circulaţia la Vivo Mall, depăşind un tir pe dreapta

de | 14.11.2019 13:31 | Actualitate

# Surpriză, tot șoferul de tir a fost amendat
Miercuri, 6 noiembrie, municipiul Pitești, zona Vivo Mall-Podul Viilor, aproximativ ora 15,00, oră devenită “de vârf“. În intersecția de sub centura autostrăzii, un tir a acroșat ușor un 4X4, după ce acesta a încercat să depășească pe dreapta, deși nu avea ce să caute pe acolo. Circulația a fost oprită mai bine de o jumătate de oră înainte să vină Poliția Rutieră. Toată intersecția s-a blocat. Nervi întinși la maximum, claxoane, circulația dată peste cap. Întâmplarea surprinsă în trafic de un participant, care ne-a trimis fotografia și povestea, a provocat reacții și certuri între cititori, articolul publicat pe site-ul online jurnaluldearges.ro devenind viral și pe Facebook.

Cititorii noștri s-au certat între ei pe Facebook, cei mai mulți fiind de partea șoferului de tir

Au fost foarte multe comentarii favorabile șoferului de pe TIR. „Heeeiii… șoferaș ambulant cu suv, ce dracu ai căutat??? Și pe unde te-ai băgat??? Depășire pe dreapta, te crezi șmecher… na, că ți-a facut-o de ce ți-a foarte plăcut înghesuiala… când te întâlnești cu un tir nu te pui cu el, îl lași să se ducă, pt că îi trebuie spațiu de manevră, și jur că șoferul este super profesionist, nu se încurcă și nu așteaptă aiurea… nu ca tine, șoferaș de suv”, a scris pe Facebook unul dintre cititorii Jurnalului.
A existat și părerea potrivit căreia „tirul schimba banda de pe 2 pe 1, SUV-ul fiind pe banda lui repet, conform imaginii…”. Însă cel care a făcut respectivul comentariu a fost, imediat, contrazis de ceilalți: „dacă așa vezi tu, ai strabism în formă agravantă, nene… sper că n-ai permis de conducere!!!”, i s-a răspuns. Sau: „și dacă schimba banda de pe 2 pe 1, cum zici tu, de ce nu a avut puțină răbdare să se încadreze şi ala cu tirul pe banda 1? dar de… avem mașini puternice… lasă, bine i-a făcut…”.
Un altul a spus: “Ăştia care vă tot dați experți într-ale șofatului, este facebook-ul plin de ei, aveți permise de profesioniști cumva toți, stăpâniți la perfecție legislația rutieră, a, și cel mai important, ați condus vreodată un tir plin cu marfă? Faceți treaba asta”.
Iar altul: „Ai idee măcar că cel cu tirul trebuie să intre mai în larg pe curba aia? cum poţi spune că el schimba banda???”.
În schimb, o altă opinie a venit timid: „eu am fost în aceeași situație ca cel cu tirul, am acroşat cu remorca un vw, a venit poliția și, surpriză mare, eu vinovat că nu m-am asigurat la schimbarea direcției de mers, deci trebuie feriți”. Însă cel care și-a exprimat opinia a fost apostrofat: „ai luat permisu cu pile.”.

Ce a văzut agentul de la Rutieră…

Acestea sunt doar câteva din părerile celor care au încercat să interpreteze ceea ce s-a întâmplat în realitate, conform fotografiei postate. Ați vrea însă să vedeți și cum a interpretat agentul de la Poliția Rutieră totul în procesul-verbal în posesia căruia am reușit să intrăm? Și unde se arată că ”dl… domiciliat în…. În ziua de 06.11.2019 a condus autoutilitara cu nr… care tracta semiremorca cu nr… din direcția Autostrada A1 către Calea Câmpulung, circulând pe banda nr. 1, iar la efectuarea virajului spre dreapta, către strada Câmpulung, nu s-a asigurat corespunzător, intrând în coliziune cu auto BMW cu nr. … care circula în aceeași direcție de mers, tot pe banda nr. 1 în partea dreaptă”. Ca atare, șoferul de pe tir a fost sancționat cu patru puncte amendă, trei de penalizare și suma de 580 de lei.

Șoferul de tir: „Nu sunt de acord cu constatarea din procesul-verbal”

Bărbatul, șofer profesionist din Vâlcea, a semnat procesul-verbal cu mențiunea: „Nu sunt de acord cu constatarea din procesul-verbal, pentru că eu nu am încălcat nicio regulă de circulație, ci celălalt șofer a venit pe partea dreaptă, iar când am plecat de pe loc virând la dreapta l-am prins între mașină și glisierele metalice”.
Pe surse, însă, circulă informația că șoferul de BMW ar fi băiatul unui… polițist.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole