Web Analytics

Un bărbat cu botulism, internat în stare gravă la spital

de | 14.11.2022 18:06 | Actualitate, Home

Un nou caz de botulism a fost confirmat în România: un bărbat de 68 de ani, aflat la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Bărbatul, cu domiciliul la oraș, este internat din 7 noiembrie în secţia de neurologie a Spitalului din Slatina, cu diagnosticul tetrapareză în observaţie etiologică. O zi mai târziu a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a fost intubat şi a ieşit din comă. Potrivit informațiilor date de soția bărbatului, acesta ar fi consumat cu o zi înainte de a ajunge la spital, adică în 6 noiembrie, brânză, ou fiert, carne de porc, mămăligă cu macrou prăjit în ulei şi piept de pasăre.

Citește și: Sectoare de drum de pe Transfăgărășan și Transalpina se închid din cauza vremii

„Menţionăm că nu se pot recolta probe de alimente, având în vedere momentul consumului şi data emiterii suspiciunii, precum şi lipsa din gospodărie a alimentelor consumate”, a mai precizat DSP Olt.

La sfârșitul lunii septembrie, un bărbat de 58 de ani din comuna Strejești a murit de botulism după ce a consumat un pește prins și preparat de el. A fost primul caz de botulism din județul Olt în ultimii opt ani de zile. Medicii i-au pus diagnosticul după câteva zile. Internat pe 15 septembrie, acesta a murit pe 21 septembrie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *