Web Analytics
scris miercuri, 05.06.2024

Un argeșean reprezintă România la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internațional

Argeșeanul Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), a fost desemnat în funcția de arbitru din partea României în cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID), parte a Băncii Mondiale. Originar din Poienarii de Argeș, Ștefan Deaconu este doctor în Drept, profesor universitar și unul dintre avocații care au adus câștigul României în procesul Roșia Montană, subiect abordat în această săptămână și în ediția tipărită a Jurnalului de Argeș.

Un argeșean reprezintă România la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internațional

Citește și Discuții despre arbitrajul comercial, la CCIA Argeș. Altă modalitate de soluționare a litigiilor

„Desemnarea dlui Ștefan Deaconu ca arbitru comercial reprezentant al României în cadrul celei mai puternice insitutiții de profil din lume, ICSID, nu este altceva decât o recunoaștere a meritelor probabil a celui mai bun profesionist în domeniu din țara noastră. Dl Ștefan Deaconu este președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, începând din anul 2015, fiind reales cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat în luna septembrie 2023. Nu în ultimul rând, trebuie să readucem aminte opiniei publice faptul că dl Ștefan Deaconu face parte din echipa de avocați care a reușit să evite o adevărată catastrofă financiară pentru România, și aici mă refer la procesul Roșia Montană. Sunt ferm convins că dl Ștefan Deaconu va reprezenta cu succes România în cadrul ICSID, cunoscându-i îndeaproape atât capacitatea de muncă, cât și profesionalismul cu care tratează fiecare caz în parte”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban, într-un comunicat de presă.

ICSID, înființată în 1966, este cea mai importantă instituție din lume dedicată soluționării diferendelor privind investițiile internaționale, prin conciliere, mediere, și arbitraj. În prezent, există 165 de state semnatare a „Convenției privind sluționarea litigiilor privind investițiile între state și resortisanți ai celorlalte state”, documentul care a stat la baza înființării ICSID.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită