Web Analytics

Un apartament a „dispărut” din evidenţele Biroului Impozite şi Taxe Locale

de | 22.03.2017 23:11 | Dezvăluiri

17 Gherasim Dana# Situaţie aberantă la Primăria Piteşti
Fenomen greu de explicat cu argumente logice în cazul unui apartament din catierul Banat. Proprietara, o tânără mămică, a aflat cu stupoare că locuinţa  ei „nu există”, potrivit  informaţiilor comunicate de funcţionarii Biroului Impozite şi Taxe locale. Femeia venise să achite impozitul aferent locuinţei, pe care îl plăteşte de 9 ani, însă i s-a comunicat că nu-şi mai poate plăti această obligaţie.

„După ce am stat 20 de minute la coadă, funcţionara mi-a spus că nu-mi găseşte, pur şi simplu, apartamentul în care am domiciliul din 2008. Fiindcă, practic, nu aş figura în baza lor de date, la momentul acesta, cu niciun apartament şi că apartamentul nu mai există sub nici un nume, nici al meu, nici al fostului soţ”, explică Daniela Gherasim (foto), proprietara locuinței.

Nu-și poate achita impozitul

Piteşteanca s-a gândit că situaţia ar putea avea legătură cu divorţul pe care l-a încheiat în urmă cu doi ani, moment în care apartamentul a trecut, prin hotărâre judecătorească, de pe numele ambilor soţi, pe numele femeii. Doar că respectiva decizie este pronunţată în 2015, iar Daniela Gherasim a putut achita, în 2016,  fără nicio problemă, impozitul pe apartament, care anul acesta nu mai poate fi plătit.
„Am hotărâre judecătorească din 16 noiembrie 2015, potrivit căreia eu râmân în acest apartament. Sentinţa judecătorească este depusă la Primărie. În marie 2016, am plătit impozit pentru acest apartament. Le-am şi spus: «Nu înţeleg cum, atunci, m-aţi găsit în baza de date şi am putut să achit obligaţiile, iar după un an nu-mi mai găsiţi apartamentul». În martie, anul trecut, situaţia juridică între mine şi soţul meu era identică. Dacă avea legătură cu sentinţa, nu mi-l găseau nici atunci, pentru că aceasta a fost pronunţată cu un an înainte”, mai spune piteşteanca.

S-au găsit documentele, nu şi numărul de înregistrare

Inutil a cerut femeia explicaţii logice pentru situaţia apărută. A primit răspunsuri şi mai halucinante.
„Mi s-a spus: «trebuie să vă declaraţi apartamentul». Doar că apartamentul meu e declarat deja. În sistem există hârtiile şi toate cele. Mi-au confirmat că documentele depuse de mine, într-adevăr există, doar că nu au număr de înregistrare. Număr de înregistrare pe care ei nu l-au dat.  Și-mi cer din nou să aduc la ei copiile documentelor, ceea ce mi se pare absolut nefiresc. Înţeleg să existe un număr de înregistrare şi să se fi rătăcit documentele, dar să confirmi că documentele există şi să invoci lipsa numărului de înregistrare, mi se pare pe dos…!”

Pusă din nou pe drumuri

Una peste alta, femeia este obligată să efectueze, pas cu pas, întreaga procedură de înregistrare a imobilului, ca să-şi poată achita impozitul.
„Pe lângă faptul că, după ce mi-au comunicat «verdictul», n-am primit nici măcar o indicaţie către ce ghişeu să merg ca să-mi rezolv problema şi a trebuit să le iau la rând pe fiecare în parte, să bat pe la uşile birourilor, unde m-au căutat în baza de date de nu ştiu câte ori, şi pe mine şi pe fostul soţ, şi nu au găsit înregistrat acest apartament, mi-au solicitat să aduc inclusiv chitanţa de anul trecut a plăţii impozitului! Mi se părea normal ca ei să aibă această evidenţă, nu să mă trimită pe mine să caut chitanţa acasă, pentru că asta înseamnă un drum în plus şi timp pierdut degeaba”, mai spune Daniela Gherasim.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii