Web Analytics

Un afacerist piteștean, urmărit penal alături de Liviu Dragnea într-un dosar cu prejudiciu de 30 milioane lei

de | 13.11.2017 16:03 | Actualitate

dan neagoe construct megacomOmul de afaceri piteștean Daniel Neagoe este urmărit penal de DNA alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane într-un dosar în care prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene. Dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.
Fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, Daniel Neagoe contractor important al Tel Drum și sponsor de vază la PSD. Firmele piteșteanului au primit peste 164 de milioane de lei de la corporația din Teleorman între 2007 și 2015. Din aceștia, Neagoe a redirecționat 30 de milioane către o societate din Pitești legată de Dragnea Jr. și Dragnea Senior (Interfrigo Logistics).
În primăvara acestui an, Tribunalul Specializat Argeș a dat o sentință prin care Megacom Holding, una dintre firmele controlate de Daniel Neagoe, a fost declarată falimentară din toate punctele de vedere.
În dosarul în care este pus sub acuzare alături de Daniel Neagoe, Liviu Dragnea este acuzat de cinci infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, potrivit unui comunicat de presă dat de DNA.
În scopul pentru care a fost constituit grupul infracţional organizat, în cursul anului 2008, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Băţăuş şi Victor Piperea (care ar fi asigurat falsificarea şi înlocuirea documentelor, ptrivit DNA), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false şi inexacte, astfel încât firma Tel Drum SA să câştige un contract de reabilitare a 55 km de drum judeţean DJ 701 (limita – Dâmboviţa Gratia – Poeni – Siliştea – Scurtu Mare – Slăveşti – Ciolăneşti – Zabreasca – Dobroteşti), în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.
„Au fost falsificate şi înlocuite date din proiectul tehnic ( memoriu tehnic, estimare cantitativă, verificări de structură), documentele fiind denaturate prin falsificarea semnăturii unui proiectant pe estimările cantitative şi inserarea în cuprinsul proiectului (după predarea de către proiectant beneficiarului Consiliu Judeţean Teleorman) a cerinţei ca metoda obligatorie de stabilizare a balastului să fie varianta la rece in situ, condiţie care îi asigura firmei Tel Drum câştigarea licitaţiei”, acuză DNA.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii