Web Analytics
scris joi, 11.01.2024

Um medic și-a cumpărat trei apartamente din banii celor pe care îi pensiona anticipat pentru invaliditate

Patru persoane, dintre care doi medici, o asistentă şi o infirmieră, au fost reţinute de procurori, având calitatea de suspecţi într-un dosar penal referitor la mai multe infracţiuni de corupţie, cauză în care au fost efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Um medic și-a cumpărat trei apartamente din banii celor pe care îi pensiona anticipat pentru invaliditate

Citește și Strigăt de disperare al unei femei care vrea să își găsească mama

Un medic oftalmolog, un medic de expertiză, o asistentă și o infirmieră din Gorj au fost reținuți, aceștia fiind suspectați că au pus la cale o schemă prin care au reușit să pensioneze zeci de persoane anticipat pe caz de boală sau pe motive de invaliditate.

Un medic expert în cadrul Casei Județene de Pensii Gorj, cu atribuții de examinare a persoanelor ce solicită acordarea deciziilor provizorii și definitive de pensionare anticipată pentru invaliditate, analizare a înscrisurilor medicale depuse de aceste persoane, precum și de eliberare a acestor decizii, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (75 de acre materiale) și spălare de bani.

 Procurorii gorjeni au reținut că în perioada 3 iulie – 8 august 2023, medicul EIA a primit mită de la 75 de persoane care solicitau emiterea unor decizii de pensionare pe caz de boală sume cuprinse între 400 și 1.000 de lei. Banii erau introduși în plicuri și apoi printre actele dosarelor cu înscrisuri medicale. De asemenea, medicul primea și alte produse.

Medicul EIA o folosea pe suspecta LI, infirmieră în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, ca intermediar pentru identificarea unor persoane dispuse să remită sume de bani cu titlu de mită și era ajutat și de TM, asistentă medicală, care, la rândul său, primea mită în bani și bunuri de la solicitanții deciziilor de pensionare.

Procurorii spun că din banii luați mită de-a lungul timpului, medicul ar fi cumpărat 3 apartamente, relatează Mediafax.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *