Web Analytics
scris luni, 14.11.2022

Ultimul drum al profesorului Alexandru Puiu. Senatorul Ovidiu Puiu, discurs în lacrimi la căpătâiul tatălui

Ultimul drum pentru profesorul Alexandru Puiu. Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, primarul Cristian Gentea împreună cu alți politicieni din Argeș au fost prezenți, luni, 14 noiembrie, la slujba de înmormântare a celui care a fost Alexandru Puiu. Și foști studenți i s-au alăturat pentru ultima dată fondatorului Universității Constantin Brâncoveanu.

Ultimul drum al profesorului Alexandru Puiu. Senatorul Ovidiu Puiu, discurs în lacrimi la căpătâiul tatălui

Ovidiu Puiu: „Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost să am grijă de Maria (nepoata prof. – n.red) și de universitate”

Citește și: Întreaga comunitate academică este în doliu și în tăcere. Profesorul Alexandru Puiu, fondatorul Universității „C-tin Brâncoveanu”, va fi înmormântat luni

Fiul profesorului Alexandru Puiu a vorbit, în lacrimi, la căpătâiul tatălui său. Senatorul PSD Argeș, Ovidiu Puiu a ținut un discurs despre profesorul, tatăl și bunicul Alexandru Puiu:

„A încercat cu toată ființa să aducă în România acele metode ale științei comerțului exterior. A crezut în economia românească, a crezut în români și în România. Nu s-a sfiit să spună că a plecat de jos, dintr-o familie de oameni simpli și prin muncă a reușit ca miile de oameni să îl aprecieze.

Pentru tatăl Al. Puiu trebuia să fac din imposibil posibil. Scria într-o carte biografică că relația dintre noi doi a fost una care poartă un singur nume: unită. Am fost uniți, am fost împreună la bine și la rău.

Bunicul Alexandru Puiu… Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost: << Ai grijă de Maria, ai grijă de universitate!>>

Îți promit că o să am grijă și de Maria, și de universitate, tată!”

Și Cristian Gentea a ținut un discurs la finalul slujbei

Printre alții, și primarul Gentea a ținut, la finalul slujbei, un discurs în semn de apreciere pentru profesorul Puiu și în semn de respect pentru fiul acestuia, Ovidiu Puiu .

„Sunt prezent aici în calitate de prieten al familiei lui Ovidiu Puiu căreia vreau să-i spun că pierderea unui părinte e la fel de dureroasă chiar dacă ești la o vârstă înaintată. Va trebui să duci mai departe tradiția Universității Brâncoveanu. Trebuie să te aduni, să te întărești și să ai grijă de familie pentru că asta și-a dorit tatăl tău. ”, i-a transmis edilul senatorului Ovidiu Puiu.

Vă reamintim că Alexandru Puiu s-a stins din viață sâmbătă, 12 noiembrie. Profesorul Alexandru Puiu a fost creator de școală în domeniul managementului afacerilor internaționale, cercetător științific de prestigiu național și internațional, conducător de doctorat și un manager universitar de elită. Este fondatorul Universității Constantin Brâncoveanu și cetățean de onoare al municipiilor Pitești, Brăila, Râmnicu Vâlcea și al comunei natale, Făgețelu, Olt.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...