Web Analytics

Ultimele noutăţi despre mall-ul gigant de la Piteşti

de | 26.07.2018 14:10 | Economie, Politica si Administratie

Prime Kapital (PK), companie imobiliară cu investiţii în Europa Centrală și de Est, a anunțat că va dezvolta un mall în Pitești. Viitorul centru comercial va avea o suprafață închiriabilă de 50.800 mp și va fi cel mai mare din oraș. Situat pe un teren din imediata apropiere a Gării Sud, mall-ul ar oferi mai multe locuri de muncă și, în colaborare cu municipalitatea, compania ar urma să construiască și o pasarelă între bulevardul Republicii și strada Lânăriei. În afară de mall vor fi ridicate și blocuri de locuințe. Prime Kapital a semnat deja un acord cu retailerul Carrefour, care va fi nucleul noului mall din Piteşti. Detaliile tehnice și costul investiției nu au fost făcute publice încă.

Primarul Cornel Ionică: „Se vor demola o parte din fosta Textila Gară şi Metabet”

„Ce știm noi la ora asta e că intenționează să demoleze o parte din fosta Textila Gară și Metabet, iar pe locul acela se va face un mall. Cel mai interesant pentru noi și pentru toată lumea e că s-ar realiza o pasarelă peste calea ferată, care să meargă din bulevard către strada Lânăriei. Asta știu până în acest moment. A fost o discuție informală cu noi și cu cei care intenționează, mai mult decât atât nu pot să vă spun. Nu au obținut autorizația de construcție, pentru că nu au solicitat-o până la ora asta. În condițiile legii, le vom da tot sprijinul, pentru că este vorba de un număr foarte important de locuri de parcare și de locuri de muncă și de faptul că zona va suferi o importantă transformare, și mai ales de pasajul rutier care ne lipsește foarte mult peste calea ferată și pe care îl vor transfera, după afirmațiile lor, după ce-l vor realiza, către autorități. Doamne-ajută să-l facă, pentru că schimbă mult fața orașului”, ne spune primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică.

Gheorghe Badea: „Un proiect se face greu. Sperăm să se termine într-un an”

Investitorii de la Prime Kapital l-au contactat pe omul de afaceri Gheorghe Badea (GIC Group) în vederea achiziționării de la acesta a unui teren în suprafață de 50.000 mp necesar construirii viitorului mall. Alți 80.000 mp vor fi achiziționați de la Constantin Pănescu, proprietarul Metabet.
„Încă nu l-am vândut, e în curs. Un proiect se face greu. Această inițiativă e mai mult decât benefică pentru oraș. Se face pasarelă de trecere în cartierul Prundu. Cartierul Prundu va fi scos la lumină. De 30 de ani ne chinuim să facem pasarelă peste calea ferată. Această pasarelă va fi mană cerească pentru Pitești. Cum să înceapă lucrările, dacă munca în țara noastră e de la un an în sus, 2, 3, 4? La autostrăzi e de 20 de ani, iar la centuri e de 10 ani. Așa că și aici abia a început de un an și mai durează mult și bine. Sperăm să se termine într-un an. Dacă votăm și scoatem legi și proceduri mai bune, ne dezvoltăm și noi cu infrastructură și cu tot ce ne trebuie. Altfel, procedura de scoatere a documentației, de la cele mai simple avize și până la autorizațiile de construcție, apoi și procedurile de licitație, de achiziție…”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, omul de afaceri Gheorghe Badea, care a vrut să sugereze că procedurile sunt încă greoaie din cauza birocrației.
Am contactat și compania PK pentru a le cere un punct de vedere, dar nu am primit un răspuns până la închiderea ediției.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Specificul constructilor pe care s-a construit in Romania a fost si este CUB se pare ca se doreste ajungerea la la HIPERCUB cu 4 sau 5 dimensiuni care poate sustine si RUTE inclusiv de instalati si retele electrice intr-un sptiu cu 26 de dimensiuni!