Web Analytics
scris vineri, 23.02.2024

UE adoptă alte sancțiuni împotriva Rusiei după doi ani de la declanșarea războiului

La doi ani de la declanșarea războiului, Uniunea Europeană a adoptat alte sancțiuni împotriva Rusiei. Este cel de-al 13 pachet de sancțiuni care vizează măsuri comerciale, de consolidare a apărării aeriene, de limitare în continuare a accesului Rusiei la tehnologia militară, la drone, de promovare a cooperării internaționale. Au fost înscrise alte 106 persoane și 88 de entități pe lista sancțiunilor pentru cei implicați în efortul de război al Rusiei. Astfel numărul total al persoanelor și entităților sancționate depășește 2 000.

UE adoptă alte sancțiuni împotriva Rusiei după doi ani de la declanșarea războiului

„Vizarea sectorului militar și de apărare al Rusiei: noile includeri pe listă vizează peste 140 de societăți și persoane din complexul militar-industrial rus, care, printre altele, fabrică rachete, drone, sisteme de rachete antiaeriene, vehicule militare, componente de înaltă tehnologie pentru arme și alte echipamente militare. Pachetul include cu precădere entități care comercializează diverse componente-cheie pentru drone. Comisia a utilizat abordarea obiectivă și progresivă discutată anterior pentru a identifica aceste firme, combinând dovezi concrete din diferite surse, susținute de date comerciale și vamale.

Transmiterea unui semnal puternic împotriva partenerilor Rusiei în efortul său de război: noile includeri pe listă vizează 10 societăți și persoane (ruse) implicate în transportul armamentului nord-coreean către Rusia, ministrul apărării al țării, precum și mai multe societăți și persoane din Belarus care oferă sprijin forțelor armate ruse.

Combaterea eludării: printre noile includeri pe listă se numără o societate rusă de logistică și directorul acesteia, implicată în importuri paralele de bunuri interzise în Rusia, precum și o a treia entitate rusă implicată într-un alt sistem de achiziții publice. Consolidarea acțiunii UE împotriva ocupării și anexării ilegale de către Rusia a unor zone din Ucraina: printre noile includeri pe listă se numără 6 judecători și 10 funcționari din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Sancționarea încălcărilor drepturilor copiilor: printre noile includeri pe listă se numără și 15 persoane și 2 entități implicate în deportarea și îndoctrinarea militară a copiilor ucraineni, inclusiv în Belarus”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanța Comisiei Europene în România.

Citește și UE: Mecanismul de redresare și reziliență produce efecte concrete în întreaga UE prin reforme și investiții ambițioase

Pe listă sunt incluse firme care vând piese pentru drone către Rusia, iar pachetul introduce interdicții suplimentare la export pentru componente de drone. „Restricțiile impuse în prezent pentru componente de drone în sens larg interzic transformatoarele electronice, convertizoarele statice și inductorii care se găsesc, printre altele, în drone. Noile măsuri interzic, de asemenea, condensatoarele din aluminiu care au aplicații militare”, tramsmite UE.

Sunt țări partenere care aplică măsuri restrictive privind importurile de fier și oțel. „Noul pachet extinde lista țărilor partenere, incluzând și Regatul Unit, care au impus o interdicție indirectă la importurile de fier și oțel”.  Informații suplimentare, AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *