Web Analytics

Ucraina a legalizat folosirea canabisului în scop medical

de | 16.02.2024 10:34 | Actualitate, Home

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea privind folosirea canabisului în scop medical după ce activiștii au cerut o astfel de măsură pentru tratarea persoanelor rănite sau traumatizate de războiul declanșat de Rusia, conform Reuters.

Peste 6 milioane de persoane, inclusiv pacienţi cu cancer, civili cu tulburare de stres post-traumatic şi soldaţi răniţi ar avea nevoie de medicamente care conţin canabis, potrivit unui parlamentar ucrainean inițiator al legii.

Citește și: Primul campion olimpic din istoria kaiacului românesc are nevoie de sânge

Legea promulgată de Zelenski va intra în vigoare abia la şase luni după ce va fi publicată oficial, iar interdicţia de a vinde sau de a furniza canabis pentru uz recreaţional va rămâne în vigoare.

Parlamentul ucrainean a votat legalizarea folosirii canabisului în scopuri medicale în decembrie, însă politicieni din partidul fostului premier Iulia Timoşenko s-au opus. Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai legii este fostul prim-ministru Iulia Timoșenko, în prezent deputat, care susține că legalizarea canabisului în scop medical va duce la răspândirea consumului de droguri în Ucraina.

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a sprijinit legislaţia şi urmează să prezinte o listă de boli şi afecţiuni pentru care ar trebui prescris canabisul în scop medical.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *