Web Analytics

U.E: Salariu minim brut de 1.100 de euro pentru fiecare român

de | 17.11.2020 08:50 | Actualitate, Economie

La nivelul Uniunii Europene există un proiect amplu și de durată prin care se încearcă creșterea salariului minim brut în țările sărace la 1.100 euro/lună, atât cât este media europeană în prezent.

România are al 4-lea cel mai mic salariu brut din UE, la mai puţin de jumătate faţă de media salariului minim (brut) din Uniunea Europeană, care este de 1.100 de euro, potrivit zf.ro.

Salariu minim brut la 42% din media europeană

În fapt, potrivit datelor Eurostat, se poate observa că România are un salariu minim brut de 461 de euro ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 42% față de media europeană.

În cele două țări, care se situează pe primele poziții în clasamentul menționat, salariu minim brut lunar este de cel puțin 2.100 de euro.

La începutul lui 2020, înainte de izbucnireea pandemiei de coronavirus, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că vrea ca fiecare angajat din UE să aibă „un salariu minim echitabil care să îi permită un trai decent, indiferent de locul în care lucrează”.

Între timp, pandemiei de coronavirus a provocat o adevărată crizî în plan mondial, implicit în UE, iar economiile au fost grav afectate. În privința țării noastre, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat recent o revenire economică puternică.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Vorbe-n vant . Pe cand industrie proprie nu mai ai , ce faci / clocesti la umbra ?! Nimeni din afara nu vine sa te scarmene pe crestet / si-i corect .