Web Analytics
scris vineri, 04.08.2023

Turist polonez, mort în Făgăraş. Salvamontiștii din Argeș și Sibiu, nevoiți să îl transporte pe jos

Un turist din Polonia a murit, vineri, în timpul unei drumeţii în Masivul Făgăraş. Echipaje ale Salvamont şi un elicopter SMURD au intervenit, însă bărbatul, care a făcut un stop cardiac, nu a putut fi salvat. Din cauză că legea nu dă voie elicopterului SMURD să preia cadavrul, acesta a plecat, iar echipaje ale Salvamont din două judeţe au rămas să care pedestru trupul neînsufleţit, relatează News.ro.

Turist polonez, mort în Făgăraş. Salvamontiștii din Argeș și Sibiu, nevoiți să îl transporte pe jos

Citește și: Canicula face primele victime. Un bărbat a murit pe plajă, în mijlocul zilei

Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla între zonele Trei Paşi de Moarte şi Nerlinger din Făgăraş, un loc aflat la intersecţia dintre judeţele Braşov, Sibiu şi Argeş. Apelul a intrat în sistemul 112 prin releul din judeţul Braşov, însă au intervenit salvamontiştii din Argeş şi Sibiu, aflaţi în zona Bâlea, care erau cel mai aproape de locul incidentului.

Citește și: Cutremur de adâncime în România, vineri seară

”Elicopterul SMURD nu are voie să ia decedaţi la bord, chiar dacă acea victimă moare în timpul acţiunii de salvare (!!!). Aşa că elicopterul pur şi simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărăşan, în vederea preluării de către IML. Urmare acestei măiestre proceduri, rugăm turiştii să aibă grijă să nu se accidenteze în această seară, întrucât atât patrula argeşeană, cât şi cea sibiană sunt în acţiune până la miezul nopţii. Mulţumim pentru înţelegere!”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont Argeş.

Foto: Facebook Salvamont Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită