Intervenție cu elicopterul pentru acordarea primului ajutor unui turist ce suferea de insuficiență cardiacă. Acesta a fost evacuat din zona Cerdacul Văii Cerbului şi a fost transportat la spital.
Salvamont Prahova a anunţat sâmbătă o intervenţie pentru acordarea primului ajutor medical unui turist ce suferea de insuficienta cardiacă, aflat pe munte în zona Cerdacul Văii Cerbului. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.
Salvamont Prahova şi IGAv SMURD au avut o intervenţie pentru acordarea primului ajutor medical şi evacuarea din munte a unui turist care suferea de insuficienta cardiacă. Turistul a fost evacuat cu elicopterul din zona Cerdacul Văii Cerbului. Potrivit salvatorilor, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.
Pot face drumeții la munte dacă am insuficiență cardiacă?
Prezența insuficienței cardiace nu contraindică plecarea în vacanță. Există câteva lucruri suplimentare de luat în considerare, dar, urmând câțiva pași simpli, vă puteți asigura că veți avea o călătorie fără probleme. Când alegeți destinația trebuie să aveți în vedere că nivelul de oxigen este mai redus la altitudini ridicate, ceea ce poate provoca dispnee/sufocare. Astfel, dacă suferiți de insuficiență cardiacă este de preferat să evitați țările cu temperaturi extreme și zonele cu înălțime de peste 2.000 de metri.
Citește și: Peste 30.000 de turiști, în acest weekend, la mare. Cât costă cea mai ieftină cameră
Vă este permis să mergeți în drumeții dar trebuie să le alegeți în funcție de capacitatea de efort proprie, în ritmul dumneavoastră, fără să forțați. Pragul de efort la care trebuie să vă opriți este cel la care gâfâiți atât de tare încât nu mai vorbiți cursiv. În această situație vă întrerupeți și reduceți intensitatea efortului până când vă revine respirația, după care puteți relua urcușul. Alegeți destinații sigure, de unde vă puteți întoarce dacă nu mai puteți continua drumeția, de preferat în zone cât de cât populate și nu plecați singuri în drumeție. De asemenea, dacă suferiți de insufuciență cardiacă, evitați drumețiile și nu rămâneți peste noapte la altitudini mai mari de 2.000 de metri.
0 Comentarii