Web Analytics

Turismul din Argeș, promovat de Minister. Două rute din județ completează lista obiectivelor turistice ale Ministerului Turismului

de | 16.03.2021 09:52 | Actualitate

Rutele “Valea Argeșului și culoarul Rucăr-Bran”, dar și “Valea Argesului și Transăgărășanul” au fost înscrise pe lista rutelor cultural turistice ale Ministerului Turismului. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este membru al Acordului Parțial Extins privind Rutele Culturale Certificate de Consiliul Europei. Programul are ca obiectiv evidențierea existenței unui patrimoniu european comun.

Rutele recunoscute urmează să fie promovate atât pe site-ul ministerului de resort, cât și în acțiunile de promovare derulate.

Cele două rute își propun să pună în valoare potențialul turistic al județului Argeș.

CITEȘTE ȘI Comisia Europeană stabilește prioritățile în materie de cercetare și inovare: 95,5 miliarde de euro pentru 2021-2024

Prima rută pornește din centrul Municipiului Pitești, de la Muzeul Județean Argeș, și ajunge la Mausoleul Mateiaș, Cheile Dâmbovicioarei și culoarul Rucăr – Bran.Traseul oferă multe zone de popas cu vederi splendide, ideale pentru a fotografia Munţii Carpaţi. În egală măsură, sunt evidențiate conacele boierești și curțile domnești, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Național Brătianu, fosta capitală a Țării Românești – municipiul Câmpulung. Pentru cei pasionați de turismul ecumenic, traseul oferă și o moștenire religioasă extraordinară, începând cu Mănăstirea Vieroş și Cula Racovița din Mioveni, urmate de Mănăstirea Corbii de Piatră – cea mai veche mănăstire rupestră din ţara noastră, Mănăstirea Aninoasa, Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung-Muscel și Mănăstirea Nămăieşti.

CITEȘTE ȘI Agroturismul din județ, susținut de șeful DSVSA

Cea de-a doua rută pornește din Pitești și urcă Valea râului Argeș, trecând prin vechea capitală domnească, Orașul Regal Curtea de Argeș, cu Mănăstirea Curtea de Argeș cea mai cunoscută construcție arhitecturală ctitorită de Neagoe Basarab sau Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, care adăpostește mormintele Regelui Mihai și Reginei Ana, Regelui Carol II și reginei mamă Elena. Tot aici au fost mutate moaștele Sf. Filofteia. Drumul Transfăgărășan trece prin apropierea Cetății Poenari, cetatea domnitorului Vlad Țepeș. Traseul Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din lume, ajunge la Barajul Vidraru și cascada Bâlea. Transfăgărășanul leagă Piteștiul de Sibiu și are o lungime de 151 km.

Pentru cele 2 trasee documentațiile prevăd atât descrierea obiectivelor și zonelor de interes, cât și informații legate de distanța dintre obiective și posibilitățile de recreere. Fișele tehnice ale rutelor au fost întocmite în cadrul Direcției Cultură, Turism și Tineret a Consiliului Județean Argeș, conform unui comunicat al Consiliului Județean Argeș.

CITEȘTE ȘI Documentarul „Colectiv” – primul film românesc nominalizat la Premiile Oscar

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii