Turcia comemorează un an de la tentativa eşuată de lovitură de stat

de | 15.07.2017 10:41 | Actualitate

turciaAutorităţile turce au organizat mai multe evenimente pentru a comemora tentativa eşuată de lovitură de stat militară, eveniment în urma căruia Administraţia Recep Erdogan a declanşat o amplă campanie de pedepsire a presupuşilor pucişti, informează agenţia de ştiri Dpa.

 

Cu această ocazie, preşedintele Recep Erdogan urmează să susţină sâmbătă mai mult discursuri, la Istanbul şi Ankara, iar Parlamentul se va reuni în cursul nopţii pentru a comemora evenimentele din luna iulie a anului trecut.

Guvernul a organizat şi un ”marş al unităţii naţionale” pe un pod din Istanbul unde puciştii au deschis focul asupra civililor care protestau faţă de tentativa de lovitură de stat.

Erdogan va avea un discurs în Parlament după miezul nopţii, marcând momentul în care clădirea legislativului de la Ankara a fost bombardată.

În urma evenimentelor din luna iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Persoanele vizate de anchete sunt suspectate că ar avea legătură cu Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat militară. Gulen, aflat în exil autoimpus în SUA, neagă categoric aceste acuzaţii, conform Mediafax.

M.I.

Acest articol este despre: comemorare,lovitura de stat,turcia

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Joi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești
Joi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești

Joi, 27 ianuarie, de la ora 15:00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Pitești. Proiectele de pe Ordinea de zi sunt următoarele: 1.Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea HCL nr.270/27.08.2020 privind aprobarea...