Web Analytics
scris marți, 06.09.2022

Trotinetele electrice, un mare pericol public: 13 oameni au murit, sute au fost grav răniți

Trotinetele electrice au devenit un adevărat pericol public, arată datele oficiale ale Poliției Române. În ultimii 4 ani numărul accidentelor provocate de aceste vehicule a crescut de 20 de ori. Principala problemă este legislația ambiguă și învechită, care nu ține pasul cu înmulțirea exponențială a trotinetelor electrice, ca urmare a apariției firmelor de tip ridesharing.
Potrivit datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în ultimii 4 ani, în România, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 rănite uşor.

Trotinetele electrice, un mare pericol public: 13 oameni au murit, sute au fost grav răniți

Citește și: Seminar cu tema „Stop agresiunii asupra copilului în unitățile școlare!”, organizat la Pitești


Majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârşite în trafic, precum neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi circulaţia pe sens opus.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...