Web Analytics

Tribunalul Argeș a invalidat noul mandat de primar al lui Benonie Ștefan de la Aninoasa

de | 19.10.2020 18:11 | Actualitate, Politica si Administratie

Instanța a invalidat noul mandat de primar al lui Ștefan Benonie de la Aninoasa. Decizia este definitivă.

Prefectul anunță că vor fi noi alegeri locale în comuna Aninoasa. „În mod normal, se va decide de către Autoritatea Electorală Permanentă realizarea alegerilor. Au mai fost situații la nivel național când s-au invalidat mandatele și s-a dispus repetarea alegerilor. Cred că e o perioadă mult mai scurtă de reorganizare a alegerilor. În județul Argeș sunt 7 primari în această situație și câțiva consilieri. Sunt contestații depuse în mai multe rânduri și de către partidele politice sau de către persoane fizice, dar și de Instituția Prefectului. Sunt vreo 7 primari, trei în situații de incompatibilitate și 4 în conflict de interese, pe spețe diferite”, a declarat prefectul Emanuel Soare pentru Jurnalul de Argeș.

Reamintim că, pe 9 octombrie, a.c., Judecătoria Câmpulung a validat alegerea lui Ştefan Benonie în funcţia de primar al comunei Aninoasa. Însă PNL și Instituția Prefectului județului Argeș au atacat în instanță validarea acestuia pentru un nou mandat de edil, iar Tribunalul Argeș a decis, în ședința de azi, invalidarea noului mandat de primar câștigat la alegerile din 27 septembrie.

„Admite apelurile. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că invalidează alegerea domnului Ştefan Benonie pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, jud. Argeş, la alegerile locale din 27.09.2020. Prezenta hotărâre va fi comunicată Prefectului Judeţului Argeş şi Secretarului General al U.A.T. comuna Aninoasa pentru a fi adusă la cunoştinţă publică prin afişare la sediul unităţii administrativ -teritoriale. Definitivă. Pronunţată azi 19.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se arată pe portalul Tribunalului Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole