Web Analytics

Trenulețul de agrement a picat la vot în Consiliul Local Pitești

de | 31.01.2023 17:17 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Marți, 31 ianuarie, în ședința de plen a Consiliului Local Pitești, la discuțiile privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, primarul Cristian Gentea a spus că nu-și asumă câteva amendamente propuse de cei de la PNL și USR.

Citește și: La Pitești, și olimpicii naționali vor fi recompensați de municipalitate!

Acestea vizează studii de fezabilitate pentru un spital municipal și, respectiv, modernizarea Străzii Victoriei, pe tronsonul dintre Piața Primăriei și Piața „Vasile Milea” (prins în alt demers), proiectul unui loc de joacă în Turcești (de asemenea, face obiectul altui demers), acordarea de indemnizații pentru nou-născuți (retras de către PNL, „ca să nu riscăm încălcarea legii” – a spus Mihai Coteț; va fi reanalizat după 6 februarie), dotarea școlilor cu dulăpioare pentru elevi (pe 19 martie va fi deschis Apelul de finanțare, școlile doritoare putând să beneficieze de banii necesari).

Un alt amendament pe care, de asemenea, n-a vrut să și-l însușească primarul Gentea a fost cel referitor la un trenuleț pentru agrementul copiilor, fie pe traseul spre Grădina Zoologică din Trivale, fie în Lunca Argeșului ș.a.m.d. Pentru oportuninatea unei investiții de acest gen au pledat cei de la PNL, și mai ales consilierul Sorin Apostoliceanu. Într-un scurt discurs neutru, Dănuț Dinu (PMP) a atras atenția asupra responsabilității pe care trebuie să și-o asume municipalitatea în cazul aprobării unui astfel de demers, fiind vorba despre transportul unor copii pe drumurile publice și așa aglomerate ale municipiului.

În fine, amendamentul respectiv a picat la vot, cu toate că, teoretic, PNL, USR și PMP au, împreună, majoritatea în plenul local. Deci, trenulețul nu mai intră în discuție, cel puțin anul ăsta.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *