Trenul Regal cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a plecat spre Curtea de Argeş

de | 16.12.2017 | Actualitate

regele mihai funeraliiTrenul Regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a plecat din Gara Băneasa către Curtea de Argeş.
După slujba de înmormântare ce a avut loc la Catedrala Patriarhală, cortegiul funerar s-a deplasat la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti. Sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I a ajuns în Gara Băneasa în jurul orei 15.00, fiind urcat în Trenul Regal.

Pentru transportarea Regelui Mihai I la Curtea de Argeş, Trenului Regal, compus din cinci vagoane i-a fost ataşat un vagon special care are draperiile trase pentru ca sicriul să poată fi văzut. Locomotiva a fost vopsită în culorile drapelului ţării noastre. Cu Trenul Regal călătoresc şi membrii Familiei Regale a României.
Călătoria până la Curtea de Argeş va dura 2 ore şi 55 de minute. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în localitățile Chitila, Titu şi Pitești. La Piteşti, Trenul Regal va ajunge la ora 16.46, iar cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I o pot face în gara orașului. Trenul Regal va ajunge în Gara din Oraşul Basarabilor la ora 17.30, iar în jurul orei 18.00 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmată în Spania
Tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmată în Spania

Primul caz al variantei Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte în întreaga lume şi ce provoacă un val de panică, a fost depistat în Spania, a anunţat, luni, un spital din Madrid, citat de France Presse. Autorităţile sanitare din regiunea Madrid au declarat...

Persoană lovită de o mașină, în Pitești
Persoană lovită de o mașină, în Pitești

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, pe strada Târgul din Vale din Pitești. Din primele informații, aflăm că o persoană a fost acroșată de o mașină, pe trecerea de pietoni. La fața locului s-au deplasat Polițiștii Biroului Rutier Pitești și o...