Web Analytics

Trenul Regal cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a plecat spre Curtea de Argeş

de | 16.12.2017 13:03 | Actualitate

regele mihai funeraliiTrenul Regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a plecat din Gara Băneasa către Curtea de Argeş.
După slujba de înmormântare ce a avut loc la Catedrala Patriarhală, cortegiul funerar s-a deplasat la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti. Sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I a ajuns în Gara Băneasa în jurul orei 15.00, fiind urcat în Trenul Regal.

Pentru transportarea Regelui Mihai I la Curtea de Argeş, Trenului Regal, compus din cinci vagoane i-a fost ataşat un vagon special care are draperiile trase pentru ca sicriul să poată fi văzut. Locomotiva a fost vopsită în culorile drapelului ţării noastre. Cu Trenul Regal călătoresc şi membrii Familiei Regale a României.
Călătoria până la Curtea de Argeş va dura 2 ore şi 55 de minute. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în localitățile Chitila, Titu şi Pitești. La Piteşti, Trenul Regal va ajunge la ora 16.46, iar cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I o pot face în gara orașului. Trenul Regal va ajunge în Gara din Oraşul Basarabilor la ora 17.30, iar în jurul orei 18.00 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii