Web Analytics

Trei salvamontiși au fost premiați de Consiliul Județean Argeș

de | 19.10.2022 14:48 | Actualitate, Home

Trei salvamontiști ai Serviciului Public Salvamont Argeș au fost premiați astăzi de președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu pentru profesionalismul, operativitatea și spiritul civic manifestat în acțiunile lor.   

Cei trei salvatori montani sunt Silviu Valentin Dina, Robert Marian Năstase și Julien Michel Roger Berquez.

La începutul lunii octombrie, cei trei salvamontiști au restituit o borsetă cu bani, telefon și acte personale unei femei care o pierduse pe drum, în fața Bazei Salvamont Argeș. Femeia, cetățean israelian, făcea parte dintr-un grup de motocicliști care au traversat Transfăgărășanul. Detalii, AICI.

Salvamontiștii au reușit să o identifice cu ajutorul propriului telefon și i-au alertat pe motocicliștii din zonă, care treceau spre Bâlea Cascadă. Proprietara borsetei se afla tot la Bâlea Cascadă și nici nu sesizase pierderea borsetei până atunci.  

Citește și Vizită la șantierul de pe malul râului Topolog

„Felicităm niște oameni extraordinari, care au făcut o chestiune corectă şi normală. Ne mândrim cu ceea ce au făcut, știu că nu sunt la primul gest de acest gen, și vrem să fie un exemplu pentru noi toți. Pe lângă asta, știm cu toții că tot ei, și aici îi includ pe toți cei din Salvamont Argeș, sunt și cei care au salvat și multe vieți. Din discuțiile de acum, dar și din cele pe care le-am mai avut și cu alte ocazii, din păcate, încă sunt turiști care urcă în papuci și tricou pe munte, iar oamenii aceștia își riscă propriile vieți să îi salveze. Mai mult, au fost cazuri când s-au întâlnit pe traseu și i-au avertizat să se întoarcă, i-au tratat cu aroganță, ca mai apoi să îi sune să vină să îi salveze. Consiliul Județean Argeș finanțează Serviciul Salvamont Argeș și a răspuns întotdeauna solicitărilor venite din partea acestui serviciu. Salvamontiștii noștri sunt recunoscuți pentru profesionalismul lor, iar Argeșul are cei mai înalți dar și cei mai frumoși munți din țară” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.   

Cei trei salvamontiști au fost însoțiți de conducerea Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu și Cristian Toma.  

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole