Web Analytics

Trei români, printre care și un argeșean, au păcălit sute de străini să cumpere bunuri fictive

de | 2.02.2018 07:42 | Actualitate

diicot
Trei bărbați au reușit să păcălească, timp de doi ani,  sute  persoane pe site-urile de vânzări on-line. Victimele sunt din Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania, Coreea de Sud, China, Israel, Arabia Saudită, Regatul Hașemit al Iordaniei, Belgia, Norvegia și Rusia. Printre anunţurile postate, s-au numărat inclusiv oferte de tractoare.
 
Luţă Constantin Daniel, Gonţ Constantin Marian şi Chiran Robert Claudiu, primul din Olt, ceilalți din Vâlcea și Argeș postau  pe respectivele site-uri anunţuri de vînzare a unor bunuri nedeţinute (telefoane mobile, utilaje agricole, cărucioare de copii, aparate electrocasnice), determinând şi prin corespondenţa purtată prin e-mail persoane interesate de achiziţionarea acestor bunuri să plătească în conturile bancare deschise în acest scop sume de bani, ulterior nefiindu-le livrate bunurile plătite.
 
” Se reţine că în cadrul grupului infracţional organizat, Luţă Constantin Daniel a avut rolul de a racola persoane dispuse să deschidă conturi la unităţi bancare din Polonia, în care urmau să fie virate sume de bani de către persoanele interesate să achiziţioneze bunurile la care se refereau anunţurile fictive postate pe site-urile de specialitate, urmând ca sumele de bani virate în aceste conturi să fie transferate către conturi bancare ”colectoare” deschise la unităţi bancare din România de către persoane racolate“, precizează  DIICOT.
 
 Ca să inducă în eroare păgubaşii, conturile în care erau viraţi banii erau deschise în Polonia, de acolo fiind făcute transferuri bancare în România. După ce încasau sumele de bani, lichidau contul și deschideau altul.
 
Timp de doi ani, au „vândut“ virtual „produse” de  peste 70.000 de euro.  Liderul grupului e în arest.
 Foto arhivă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii