Web Analytics

Trei piteșteni imobilizați și reținuți în dosarul Loverboy

de | 25.07.2017 13:10 | Actualitate

diicotPoliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti au identificat și localizat astăzi 3 bărbați care se sustrăgeau cercetărilor, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvărșirii infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani. Cei 3 au fost reţinuţi, urmând a fi propuşi pentru arestare preventivă.

 Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti au identificat, localizat și imobilizat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani, și anume Romeo Ghiniș, Sorin Lincan și Răzvan Adrian Neață, toți din Pitești, care se sustrăgeau cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvărșirii infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.

Cei trei au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, iar împotriva lor a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore.

Reamintim că, în cadrul aceluiași dosar penal, la data de 19 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat 71 de percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a 52 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.

Acțiunea s-a înscris într-o serie mai amplă de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.
Pentru probarea activității infracţionale a celor patru grupuri organizate, s-a acționat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveția şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziții domiciliare. Activitatea infracțională se desfășura atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obținuți ar fi fost folosiți la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând aproximativ 5.000.000 de euro.

În urma acțiunii din data de 19 iunie și a activităților ulterioare, în cauză au fost depistați și arestați preventiv 37 dintre membrii grupărilor. Totodată au fost ridicați 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34 de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 de euro.

De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) și 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro).

Eurojust a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operaționale aferente acestei echipe.

Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale și a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în România, pe durata acțiunii.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii