Web Analytics

Trei noi exemplare de zimbru au fost aduse în Munţii Făgăraş

de | 19.04.2022 10:57 | Actualitate

Populaţia de zimbri liberi din zona din judeţul Argeș din Munţii Făgăraş a crescut începând din această lună cu trei noi exemplare. Acestea se adaugă celor 28 de zimbri deja liberați încă din mai 2020 în două zone de reintroducere a zimbrului din Munţii Făgăraş, Lereşti şi masivul Pecineagu-Rucăr. Zimbrii aduși în Argeș au fost mai întâi examinați de către specialiștii DSVSA Argeș.

”Zimbrii au ajuns în condiții optime de transport. Transferul s-a făcut în condiții de respectare a bunăstării animalelor. Totul este în regulă, au fost verificate toate documentele, iar exemplarele sunt unele frumoase”, afirmă Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-Covid se va face doar la medicii de familie

După cum precizează reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia, cei 31 de zimbri provin din Germania, Suedia, Marea Britanie şi din judeţul Neamţ. Zimbrii liberi sunt monitorizaţi în permanenţă de către rangerii de la Conservation Carpathia, care le vor analiza gradul de adaptabilitate la noua situaţie şi vor preveni eventualele apropieri de zonele locuite.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *