Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Trei miliarde de euro pentru magistrați, drept salarii retroactive 

Guvernul trebuie să plătească retroactiv 16 miliarde de lei judecătorilor și procurorilor, în urma unui litigiu și a reîncadrării salariale a familiei ocupaționale „Justiție”, arată Ministerul Finanțelor, într-un document citat de către Cursdeguvernare.ro. 

Trei miliarde de euro pentru magistrați, drept salarii retroactive 

Citeşte şi: Și-a găsit soția moartă în albia unui pârâu

Documentul arată că începând cu anul 2018, în urma unor acte emise de către Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul General și Consiliul Superior al Magistraturii, s-a stabilit o valoare de referință sectorială de 605,225 lei, fără aplicarea plafonării prevăzute în legea salarizării bugetare. Majorarea vine după ce un consilier de probațiune a câștigat în instanță, în anul 2020, majorarea valorii de referință sectorială de la 485 la 605 lei, conform sursei citate. Ulterior, au avut loc și alte sentințe, în urma unor procese intentate de judecători, procurori, magistrați-asistenți, personal asimilat și personal auxiliar și conex. 
Citeşte întreaga ştire: Statul trebuie să acorde trei miliarde de euro magistraților drept salarii retroactive. Ministerul Finanțelor trage semnalul de alarmă: „Impact bugetar major”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *