Web Analytics

Trei luni de tâlhării continue la Leordeni şi poliţia n-a prins autorii

de | 12.04.2018 11:16 | Actualitate

6 simescu# În ianuarie, hoții au intrat în casă peste acționarul majoritar de la SC Componente Auto Topoloveni și peste soția sa. În luna martie s-a trecut la alt nivel, spărgându-se Primăria Leordeni, cabinetul unui notar public și cel al unui medic # Primarul Marin Ibric: „Ne îngrijorează tupeul hoților” # Fiica soţilor Simescu: „Singurul lucru pe care-l aștept e ca poliția să-și facă treaba și să-i prindă”

La nici trei luni de la teribila tâlhărie de la Leordeni, când omul de afaceri Octavian Simescu, în vârstă de 72 de ani, şi soţia acestuia au fost legaţi şi ameninţaţi cu incendierea pentru banii pe care hoţii credeau că pensionarii îi au în casă, tâlhărie ai cărei autori n-au fost încă prinşi, alte cinci spargeri au avut loc la sfârşitul lunii martie, în aceeaşi localitate. Hoţii au dat dovadă de un tupeu fantastic, dat fiind faptul că în cursul nopţii au căutat bani prin cabinetul unui medic şi al unui notar public şi au încercat să spargă seiful Primăriei Leordeni, pentru ca în cursul zilei, în timp ce poliţiştii făceau cercetările la sediul instituției, să dea lovitura la alte trei societăţi comerciale din localitate. Poliţia are şi în acest caz un cerc de suspecţi, însă tâlharii zburdă în libertate. Ipoteza unei legături între spargerile din martie şi tâlhăria din ianuarie e pe buzele tuturor. Oamenii legii nu confirmă, dar nici nu infirmă această posibilitate, însă lasă loc unei alte variante. N-ar fi exclus ca  autorii tâlhăriei să se numere printre indivizii grupării din Topoloveni – Călinești arestați preventiv săptămâna trecută.

Primarul Ibric: „Deși au văzut că există paznic, că sunt camere de filmat, tot au dat spargerea”

6 leordeni marian ibricBorfaşi cu tupeu, în stare de orice, dar cam neinspiraţi. Aşa îi cataloghează localnicii din Leordeni  pe hoţii care, în noaptea de 24 spre 25 martie, au pătruns, forțând geamul de termopan, în biroul notarial Cristian Francisco Poeniţa, aflat în aceeaşi curte cu Primăria Leordeni. N-au găsit însă bani şi au ieşit tot pe geam, orientându-se spre cabinetul medicului de familie Rodica Adrian, dar nici aici n-au avut succes. La plecare, când au văzut paznicul, au încercat o diversiune și s-au  împărţit. Unul din grupuri a forţat geamul Primăriei şi s-a dus direct la Contabilitate. Autorii au spart lacătul şi au târât seiful primăriei, care cântăreşte peste 150 de kilograme, într-o altă încăpere, în speranţa că-l vor putea deschide. N-au reuşit, aşa că nici de la Primărie n-au plecat cu bani.
„Ne îngrijorează tupeul hoților, faptul că, deşi au văzut că există paznic, că sunt camere de filmat,  tot au dat spargerea. Toată lumea face tot felul de legături cu celălalt caz, Simescu, suntem liberi să gândim, dar n-avem de unde să ştim, până când nu vor fi identificaţi. Deocamdată nu s-a aflat. Problema e că hoţii ăştia au avut tupeu să intre la om în casă, la Simescu, dar şi aici. O să-i găsească până la urmă“, spune Marian Ibric, primarul comunei Leordeni.  
„Poliţiştii, sub coordonarea parchetelor competente, continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, agentul principal de poliție Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IJP Argeș, care precizează că există un cerc de suspecți în cazul spargerilor din martie.

Mihaela Simescu: „Ce știm este că, în cazul părinților mei, cercetările sunt încă în curs”

6 octavian simescu fiicaCât despre celălalt caz, al soților Simescu, potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IJP Argeş (care se ocupă de anchetarea tâlhăriei), prinderea autorilor este doar o chestiune de timp. Aceleași surse dau exemplul grupării de indivizi din Topoloveni și Călinești,  arestați preventiv săptămâna trecută, una foarte experimentată, formată din persoane care au mai fost arestate, dar foarte bine organizate, pentru care activitățile investigative au durat aproape cinci luni și în cazul cărora există nu mai puțin de 7 fapte probate în două județe, cu perspectiva de a mai proba și altele. Nu este exclus ca printre indivizii arestați săptămâna trecută să se numere și autorii faptelor din martie sau autorii tâlhăriei din ianuarie.
„Ce știm este că, în cazul părinților mei, cercetările sunt încă în curs. Nu știm dacă e vorba de aceiași autori (cu cei ai spargerilor de la sfârșitul lunii martie) sau nu. Deocamdată nu știm nimic concret, decât că se fac audieri. Îi lăsăm să-și facă treaba. Eu nu știu cum ar trebui să se desfășoare ancheta, dar mă aștept să-i prindă. De fapt, singurul lucru pe care-l aștept de la poliție e să-și facă treaba și să-i prindă. În cât timp, nu știu”, a declarat, contactată de Jurnal de Argeş, Mihaela Simescu, fiica soţilor Simescu.
Aceleași surse apropiate anchetei infirmă zvonurile potrivit cărora fiul soților Simescu s-ar fi numărat printre suspecți, precizând că nu există niciun element care să conducă ancheta în această direcție. Până când autorii vor fi prinși, dacă vor fi prinși, bătrânii soți Simescu au abandonat casa din Leordeni și s-au mutat în Pitești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii