Web Analytics

TREI LOCALITĂȚI DIN ARGEȘ AR PUTEA INTRA ÎN CARANTINĂ. CE A DECLARAT PREFECTUL EMANUEL SOARE

de | 22.07.2020 09:33 | Actualitate

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că autorităţile au în evaluare câte 3 localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, unde, dacă va fi necesar, va fi dispusă măsura carantinării.

„Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ, niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr… În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului., a declarat Ludovic Orban la finalul videoconferinţei cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare, în contextul în care Legea carantinării şi izolării a intrat în vigoare.
Şeful Executivului a mai explicat că odată cu intrarea în vigoare a legii, „există această posibilitate de a dispune carantina zonală pentru comunităţi locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este în focare”

## Ce a declarat prefectul Emanuel Soare

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a anunţat trei localităţi pentru care ar putea fi dispusă măsura carantinării sau a izolării. Este vorba despre comunele: Buzoieşti, Vultureşti şi Ciomăgeşti.

În primele două localităţi mai sus menţionate amintim că există focare de COVID-19 în cele două centre ale DGASPC Argeş (64 de cazuri), iar la Ciomăgeşti au fost înregistraţi cinci argeşeni confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

„Lista cu cele trei localităţi din Argeş a fost transmisă în baza unui singur indicator: numărul de cazuri la mia de locuitori. Dar noi avem o listă cu mai mulţi indicatori ce trebuie coroboraţi pentru a putea face o analiză. Pentru moment, nu este cazul carantinării.”

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii