Trei hoţi cu cagule au furat 9.500 lei dintr-o şcoală de şoferi

de | 17.07.2014 15:26 | Actualitate

# Din nou despre un jaf, şi tot în Piteşti. În urma articolului „Atacatorul din Trivale e liber și IPJ ne recită moartea căprioarei înecată cu iarbă”, un cititor al ziarului nostru ne-a felicitat pentru demersul nostru jurnalistic și ne-a înștiințat despre un alt caz, încă o dovadă clară a infracționalității în creștere din cartierele Piteștiului și în fața căreia poliția pare lipsită de reacție.

Au furat 9.500 de lei, o cameră foto și un polizor

Săptămâna trecută v-am relatat despre atacul armat din data de 22 iunie de la magazinul „Ana şi Cornel” din cartierul piteștean Trivale, pe care IPJ Argeș l-a ținut secret, poate și din cauză că încă nu a reușit să dea de urmele autorului. La o săptămână de la producerea acestei tentative de jaf armat, un alt eveniment la fel de grav a avut loc. Pe data de 1 iulie, pe la ora 23.15, trei indivizi echipați  cu cagule și mănuși dădeau o spargere la un complex de 5 firme din Târgul din Vale. Înarmați cu pâine, drept momeală, pentru câinii aflați în curtea unde firmele își aveau sediul, dar și cu lanterne, cei trei tâlhari au început să spargă ușile societăților în căutare de bunuri. Cum unele dintre acestea aveau camere de supraveghere, ele au fost, fie demontate, fie sparte și o parte dintre componentele acestora aruncate la gunoi. După ce au luat la cotrobăit sediile mai multor firme, tâlharii au găsit ce căutau, adică bani. Au furat suma de 9.500 de lei din seiful unei școli de șoferi, dar au luat și alte bunuri, precum o cameră foto și un polizor de la firmele vecine.
Deocamdată, ofițerii de la Poliția Municipiului Pitești au mai mulți suspecți, printre care și un grup de tâlhari specializat în furturi din societăți comerciale. Prin urmare, e foarte probabil ca hoții de la școala de șoferi din Târgul din Vale  să facă parte din aceeași bandă. Dar până la identificarea lor, cercetările continuă, iar păgubiții se întreabă, pe bună dreptate, de ce durează atât.

Patronul Școlii de șoferi: „Aș vrea să văd de la poliție operativitate. Până acum, nu am primit nicio informație de la ei”

La fel, și  locuitorii din Târgul din Vale sunt terorizați de ceea ce se întâmplă în cartierul lor. „Au spart perfect o ușă de metal. Aș fi încântat să îi știu prinși și traşi la răspundere. Că am fost eu un agent economic naiv și am păstrat banii în firmă e vina mea, dar aș vrea să văd de la poliție operativitate. Până acum, nu am primit nicio informație de la ei”, a precizat instructorul auto, Nae Gheorghe, care este și proprietarul Școlii de șoferi.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii