Web Analytics

Trei elevi argeșeni, premiați de Ministerul Educației

de | 20.12.2019 14:55 | Actualitate

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a premiat olimpicii români care s-au remarcat în anul 2019 la concursurile internaţionale pe discipline școlare, în cadrul unei festivităţi găzduită de Palatul Național al Copiilor din București, marți, 17 decembrie.
Au fost recompensaţi cei 163 de elevi care au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori). În total, palmaresul olimpicilor români în acest an a fost de 200 de distincții.
De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85). 

Județul Argeș a fost reprezentat cu mare cinste de către următorii elevi:

1. Ioana Tuțu, clasa a X-a, de la Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I’’ Câmpulung, premiul II la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Mihaela Grigorescu.

Ioana Tuțu

2. Horia Iorgulescu, clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Ion C.Brătianu’’ Pitești, premiul III la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Tatiana Florea.

3.  Bogdan Sitaru, clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Dinicu Golescu’’ Câmpulung, argint la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală și argint la Olimpiada Internațională de Informatică, prof. coordonatori:  Octavian Dan Dumitrașcu și Costin-Andrei Oncescu (fost medaliat internațional).

Bogdan Sitaru. Sursă foto: Facebook Bogdan Sitaru

Conform reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele obținute la olimpiadele/concursurile internaționale sunt următoarele: 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Premiile acordate elevilor participanți la competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale etc.) sunt următoarele: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorilor care au pregătit elevii li s-a acordat un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Școlii de proveniență a elevilor i s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele respective vor fi folosite pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ, informează Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii