Web Analytics

Trei ani fără Ilie Bărbulescu

de | 1.02.2023 13:30 | Actualitate, Home, Sport

Acum 3 ani, pe 1 februarie 2020, Ilie Bărbulescu pleca dintre noi. S-a născut pe 24 iunie 1957, la Pitești. După ce a terminat junioratul, a debutat pentru FC Argeș în Divizia A, pe 9 noiembrie 1974, într-o remiză cu FCM Reșița. A adunat 209 meciuri și 14 goluri în tricoul alb-violet. A fost, într-un fel, urmaşul lui Prepurgel, în privinţa şutului şi travaliului din teren. A debutat ca mijlocaş stânga, remarcându-se printr-un travaliu deosebit între cele două careuri si printr-un şut foarte puternic. Dar Bărbulescu a jucat la fel de bine şi pe postul de fundaş stânga în a doua parte a carierei sale.

Citește și: Ginerele lui Gigi Becali, prins drogat la volan

În anul 1982 s-a transferat la FC Olt, apoi la Petrolul Ploieşti şi din 1984 la Steaua Bucureşti, unde a cunoscut o frumoasă ascensiune, titularizat pe postul de fundaş stânga. Aici, Bărbulescu a cunoscut satisfacţia victoriei supreme, câştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a Supercupei Europei şi meciul finalei Cupei Intercontinentale la Tokyo. Ilie Bărbulescu s-a remarcat printr-un joc exact, sobru şi constant, fundaş lateral de mare travaliu, harnic şi conştiincios, dotat cu bună viteză de deplasare, cu incursiuni frecvente în atac şi şuturi puternice de la distanţă. A fost desemnat maestru al sportului şi a fost distins cu Meritul Sportiv Clasa I. A fost selecţionat de 5 ori în prima reprezentativă a tării şi de mai multe ori în selecţionatele de tineret, juniori şi olimpică.

Citește și: Contracte de finanțare de peste 35 milioane de euro, semnate la Primăria Pitești

Pe 1 februarie 2020 a plecat dintre noi, prea devreme, lăsând un gol imens în inima celor ce l-au iubit. Odihnească-se în pace!, anunță clubul FC Argeș.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *