Web Analytics

Trei ani de la moartea lui Florin Halagian

de | 12.08.2022 13:47 | Actualitate, Home, Sport

Acum 3 ani, pe 12 august 2019, ne părăsea omul care a adus ambele titluri ale Argeșului, Florin Halagian. Tot el este cel care a marcat primul gol pentru FC Argeș în prima divizie. Se întâmpla pe 20 august 1961, în meciul dintre Dinamo Pitești și Dinamo București, terminat cu înfrângerea piteștenilor la limită, scor 4-3.
Pe banca Argeșului a venit la doar 32 de ani, în 1972, din postura de antrenor la echipa de tineret-rezerve. După un început dezastruos de campionat al echipei lui Dobrin, Halagian a fost promovat la „echipa mare”, cu obiectivul de a evita retrogradarea. La sfârșitul acelei editii de campionat, antrenorul de 33 de ani recent împliniți aducea primul titlu de campioană la Pitești.
Ca antrenor, a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeș cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-1972 și 1978-1979. A mai câștigat titlul de campioană cu Dinamo București în sezonul 1991-1992. A avut o contribuție importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

Citește și: Masacrul de la Bascov: Colonelul Rusu își va îngropa soția și fiica în cavoul mamei sale de la Cimitirul ”Sf. Gheorghe”


Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu, pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”.
Azi, o delegație a clubului FC Argeș a onorat preț de câteva minute trecătoare memoria eternă a acestui mare creator de învingători. Odihnească-se în pace!

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *