Web Analytics

Trei ani de la dispariția unui simbol al FC Argeș

de | 29.11.2023 18:20 | Actualitate, Home, Sport

Pe 29 noiembrie 2020 ne părăsea Viorel Turcu. ”Sultanul”, așa cum îi spuneau prietenii, a jucat 86 de meciuri în tricoul alb-violet și a marcat 10 goluri, fiind component al echipei care a adus al doilea titlu în Trivale.

Argeșean fiind, din comuna Slobozia, a început fotbalul la FC Argeș. Debutul s-a petrecut la 17 ani și 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare.

Citește și Jandarmii argeșeni, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

În cele 6 sezoane petrecute la FC Argeș, ”Sultanul” a câștigat un titlu, a marcat 10 goluri în 86 de meciuri și a oferit o mulțime de pase de gol. În 1982, atacantul lui FC Argeș a jucat în șapte meciuri pentru România, inclusiv, în amicalul cu Argentina lui Maradona de la Rosario și înscriind un gol într-o victorie cu Japonia. A mai jucat în carieră la echipe ca Dinamo, Steaua sau UTA.

Viorel Turcu a fost un om care a iubit enorm echipa din Trivale și a demonstrat-o până în ultima clipă. În ultimele sale comentarii de pe Facebook, cu o zi înainte să plece dintre noi, acesta și-a exprimat supărarea prin care trecea, pricinuită de eliminarea din Cupă a Argeșului. S-a stins pe 29 noiembrie 2020.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *