Web Analytics

Trei amenzi după funeraliile liderului rom care au blocat traficul auto săptămâna trecută

de | 2.11.2017 09:15 | Actualitate

20 01Marți, 31 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, comisarul şef de poliţie Bogdan Berechet, comandantul IPJ Argeș, a făcut un bilanț al fenomenului infracţional la nivel de judeţ pentru primele nouă luni ale anului. Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a făcut referire și la cele mai recente incidente cauzate de funeraliile din 26 octombrie, când înmormântarea liderului unui clan de romi a paralizat traficul la intrarea în Piteşti. „Au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și a regimului circulației pe drumurile publice”, a precizat comisarul şef de poliţie Bogdan Berechet. Concret, până la această dată, Poliţia Municipiului Piteşti a aplicat 3 amenzi în valoare totală de 3.305 lei. Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti continuă însă verificările pentru identificarea altor persoane care ar fi încălcat prevederile legale în timpul acestui eveniment.

Poliţistul K1 nu a depus încă plângere pentru ultraj

Cât despre poliţistul motociclist, luptător de K1, atacat în trafic pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti, în cursul lunii august, de doi romi care s-au ales de pe urma tentativei lor cu o bătaie zdravănă, şeful IJP Argeş precizează că acesta şi-a reluat la scurt timp activitatea, pe care şi-o desfăşoară fără sincope şi că, deocamdată, nu a depus nicio plângere pentru ultraj la adresa celor doi indivizi. „Are posibilitatea să facă această plângere. Deocamdată, acolo este un dosar înregistrat și se fac cercetări pentru lovire. Infracțiunea de ultraj este în competenţa Parchetului…”, a mai precizat comisarul şef de poliţie Bogdan Berechet.

IPJ Argeș  în top, la dosarele de evaziune fiscală. Cel puțin asta susține noul șef al poliției

Cât despre fenomenul infracțional de natură economică, întrebat de Jurnal de Argeş pe ce loc se situează judeţul la nivel de ţară în ceea ce priveşte evaziunea fiscală, şeful IPJ Argeş a precizat: „Suntem pe primele locuri după analiza principalilor indicatori. Indicatorii sunt pozitivi și, în ultimii ani, am fost cam pe primele locuri. Când vorbim de indicatori, vorbim de dosare penale soluționate prin rechizitorii, de măsuri preventive, de valoarea măsurilor asiguratorii dispuse și de alte dosare care au fost declinate către structurile competente”. 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii