Web Analytics

Transportul metropolitan a incins spiritele la Consiliul Local Pitești

de | 8.09.2017 06:28 | Actualitate

consiliul local pitestiTema transportului metropolitan a încins spiritele la ședința de joi, 7 septembrie, a Consiliului Local Pitești.

În timpul ședinței, consilierul liberal Narcis Sofianu a protestat, cerând retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind modificarea HCL nr. 192/2012 privind aprobarea asocierii municipiului Pitești cu unele unități administrativ-teritoriale din Argeș în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Pitești”. Proiect legat de faptul că o parte din localităţile asociate dăduseră deja hotărâri de Consiliu Local de ieșire din zona metropolitană, iar Piteştiul era obligat acum să facă exact acelaşi lucru.

Revoltat că nu s-a ținut cont de propunerea sa de retragere a proiectului privind ieșirea din zona metropolitană, Narcis Sofianu s-a ridicat și a părăsit sala de ședință, urmat fiind de colegii săi liberali Florin Gardin și Gheorghe Duțulescu și de consilierii PMP Ilie Bărbulescu și Mihai Alexandrescu. În momentul în care s-a trecut la următorul punct de pe ordinea de zi, cei cinci consilieri din opoziție au revenit în sală. Cât despre proiectul privind retragerea din aria metropolitană, acesta a trecut, cu 16 voturi pentru.
Primarul Piteștiului a declarat în cadrul ședinței că a mers și la Guvern, și la Asociația Municipiilor din România și că i s-a promis sprijin în modificarea legislației care reglementează transportul de persoane. Împreună cu primarul Gheorghe Stancu, Cornel Ionică a mers și la vicepremierul Sevil Shhaideh, iar aceasta le-ar fi spus că aşteaptă o documentaţie din partea celor două primării din Argeș – Pitești și Bascov – pentru a iniţia procedurile pentru o ordonanţă de guvern.
Și primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu a avut o intervenție în cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, la care a participat împreună cu viceprimarul localității și cu mai mulți consilieri din localitatea limitrofă Piteștiului. „Răspunsul trebuie găsit tot aici, între noi. Cu Piteștiul am avut o relație extraordinară. Sunt cetățeni din Pitești care muncesc pe platforma din Bascov și invers, sunt elevi care vin la școlile din Pitești. Din Bascov, autobuzele plecau trei sferturi pline. S-a creat o situație de nemulțumire generală”, a subliniat edilul comunei Bascov.
În cadrul aceleiași ședințe, primarul Cornel Ionică a fost împuternicit de Consiliul Local pentru a iniția demersurile pentru rezolvarea problemei spinoase a transportului de persoane între municipiul reședință de județ și localitățile limitrofe.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii