Web Analytics

Transportatorii români sunt revoltați după ratarea aderării la spaţiul Schengen

de | 9.12.2022 14:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Transportatorii români sunt revoltaţi după ratarea aderării României la spaţiul Schengen. Cozile de tiruri se întind pe zeci de kilometri în vămile cu Ungaria şi cu Bulgaria.

Citește și: La Dacia negocierile continuă. „Dacă până la Crăciun nu ajungem la un consens, luăm în calcul declanșarea unui conflict de muncă”

La vama Giurgiu, şoferii români care aşteaptă la vămile cu intrare spre Bulgaria, sunt frustaţi din cauză că sperau la o decizie în favoarea României din partea consiliului JAI. Amânarea deciziei înseamnă pentru toţi transportatorii pierderi enorme, pentru că o maşină care stă înseamnă costuri suplimentare. La fel, şoferii sunt extrem de supăraţi deoarece ei trebuie să stea trei, patru zile în diferite vămi.

Citește și: România decide diminuarea nivelului relațiilor cu Austria

Şoferii români speră ca decizia să se schimbe în viitor. „Era bine să fi intrat în Schengen pentru că toată circulaţia, toate mărfurile sunt paralizate, se pierde foarte mult bani, foarte mult timp pierdut, nervi, tensiune la maxim. Era foarte bine dacă intram. Am în camion frigidere de la Găeşti pentru Turcia şi aducem componente pentru frigidere. Austriecii sunt de vină pentru că la noi avem graniţile securizate, la noi nu are cum să treacă nici pasărea cerului pentru că camioanele sunt verificate cu raze X, nu are cum, deci e o nebunie, o ceva care e dictat de cineva ca să nu intrăm, mai ales că noi suntem foarte controlaţi la vamă, vede şi un ac în maşină. Nu are cum să treacă fraudulos nimeni. Sunt cu rea intenţie pentru că noi suntem o ţară care suntem muncitori, suntem conştiincioşi, dar asta e viaţa”, a declarat un şofer din Dâmboviţa, conform Antena3.ro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *