Web Analytics

Transporta lemne în Albeștii de Argeș cu un autocamion neînmatriculat

de | 27.09.2018 15:07 | Actualitate

 

Un bărbat de 48 de ani a fost depistat de către polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş împreună cu jandarmii argeşeni în timp ce transporta ilegal peste 13 metri cubi de material lemnos. Totodată, autovehiculul condus de acesta era neînmatriculat, iar bărbatul a refuzat testarea in vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 26 septembrie a.c., jandarmii argeşeni împreună cu polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice pe raza de competenţă, ocazie cu care l-au depistat pe C.D., de 48 de ani, din comuna Albeştii de Argeş, în timp ce conducea un autocamion încărcat cu material lemnos pe DN 7C.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit că autocamionul avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare ale altui autovehicul, respectiv autovehiculul pentru care era emis un document de însoţire al materialului lemnos valabil. Totodată s-a stabilit că autocamionul era încărcat cu peste 13 metri cubi de material lemnos, iar din documentul de însoţire prezentat reieşea cantitatea de 10,21 metri cubi.

De asemenea, în timpul verificărilor conducătorul autocamionului a refuzat testarea cu aparatul alcooltest sau recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma celor constatate a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, precum şi măsura complementară de confiscare a materialului lemnos şi a autocamionului. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 337 din Codul Penal.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii