Web Analytics

Transport ilegal de lemne la Davidești, Bughea de Sus, Pietroșani și Topoloveni

de | 10.11.2022 18:33 | Actualitate, Home

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat să desfășoare acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În ziua de 9 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică-– Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au finalizat verificările privind pe un bărbat de 33 ani, din Davidești, care a efectuat, în perioada 12.05.2022-05.11.2022, 36 de transporturi de material lemnos, neavând calitatea de transportator autorizat de material lemnos.

În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, s-a stabilit că cel în cauză, care nu are calitatea de transportator autorizat de material lemnos, ar fi transportat, în perioada menționată, cantitatea totală de 63,268 mc de material lemnos, depășind limita pe an calendaristic prevăzută de art.12, alin.1 din HG 497/2020, cu 43,268 mc.

Citește și Fosta judecătoare Mariana Vârgă candidează pentru un loc în Consiliul Director al CNCD

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 43,268 mc material lemnos, în valoare de peste 7.000 de lei.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 35 de ani, din Bughea de Sus, care conducea o autoutilitară, cu care transporta 4 mc de lemn de foc, de esență fag, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform art. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Codrii Verzi.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Pietroșani, care conducea o autoutilitară, cu care transporta 2 mc de lemn de esență rășinoase, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform art. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Domnești.

Citește și Părintele Calistrat, acuzat de două femei că le-a bătut în curtea Mănăstirii Vlădiceni

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 29 de ani, din Topoloveni, care conducea o autoutilitară, pe DN 7, pe raza localității Topoloveni, în timp ce transporta material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că materialul lemnos astfel transportat este în cantitate de 1,5 mc, de esență carpen și gorun. Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform art. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Topoloveni.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *