Web Analytics

Un traficat turc de droguri a vrut să-şi reducă pedeapsa cu un fals denunţ. A fost denunțat, la rândul lui

de | 17.02.2019 02:52 | Actualitate

Săptămâna aceasta, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Yigit Hakan, cetăţean turc, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi instigare la săvârșirea a două infracțiuni de inducere în eroare a organelor judiciare.

„La data de 04.05.2017, o persoană arestată preventiv în Penitenciarul Mioveni, condamnat în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc, a sesizat prin denunț Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Pitești, reclamând faptul că inculpatul Y. H , persoană condamnată în primă instanță în același dosar cu denunțătorul pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni, intenționează să introducă în ţară prin intermediul unei persoane care locuieşte în Germania, pastile de ecstasy, după care să denunţe săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă a infracţiunilor pentru care este trimis în judecată.

În concret, M. O., prin intermediul altor persoane, a disimulat 1000 de pastile de ecstasy în portierele unui autoturism, după care, a determinat, tot prin intermediari, o persoană (cetățean bulgar sau român), să conducă autoturismul pe teritoriul României, autoturism pe care în prealabil l-a înmatriculat provizoriu pe numele său în Germania.

Aspectele denunțate au fost confirmate de acțiunile inculpatului Y. H., acesta din urmă adresându-se D.I.I.C.O.T. cu o cerere de a fi audiat pentru denunțarea unor infracțiuni de trafic internațional de droguri de mare risc. La data de 08.05.2017, inculpatul Y. H. a susținut în denunțul formulat că, în orașul Rotterdam, Olanda, există un laborator de unde se comercializează droguri către o persoană din Turcia, acestea fiind transportate, de regulă, de cetățeni bulgari, prin România și Bulgaria. Acesta a declarat faptul că o persoană a cumpărat 10.000 de pastile de ecstasy și 5 Kg de cocaină de la laboratorul din Rotterdam, pe care le-a ascuns în portierele unui autoturism ori în locul unde se montează roata de rezervă, urmând să le transporte în Turcia. La data de 12.05.2017, inculpatul a depus la dosar fotografia cărții de identitate a unei persoane despre care a susținut că va conduce o platformă ce va transporta autoturismul în care sunt ascunse drogurile. Ulterior,inculpatul Y. H. a comunicat organelor de urmărire penală faptul că transportul nu a mai avut loc pe teritoriul României, urmând să comunice datele pe care le va afla cu privire la viitoarele transporturi de droguri către Turcia prin România.

Pentru a putea fi dovedită implicarea sa în transportul de droguri, inculpatul Y. H. l-a determinat pe numitul O. M. să planteze într-un autoturism, aflat pe o platformă care circula pe ruta Germania-România şi care a intrat în ţară la data de 24.10.2017, prin Punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, cantitatea de 600 grame amfetamină şi 976 de comprimate ecstasy, în scopul dovedirii faptei nereale reclamate prin denunțul formulat la data de 08.05.2017.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul a fost a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împrenă cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii